Acneea juvenila este o afectiune a glandelor sebacee si a foliculilor pilosi care afecteaza adolescentii si dispare la varsta adulta. Exista numeroase tratamente naturiste pentru acnee, la care se poate apela cu incredere.

Vitamina E: este un antioxidant foarte puternic, care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii, protejand pielea de efectele nocive ale factorilor de mediu.

Vitamina E se regaseste in: uleiul de masline, nuci, migdale, seminte, germeni de grau, cereale integrale, peste.

2. Regim alimentar

De importanta deosebita este regimul igieno-dietetic. Se recomanda evitarea grasimilor animale, a margarinei (produse de patiserie, prajituri), a inghetatei, a bauturilor carbogazoase,cafelei,condimentelor si sarii.

Sunt indicate cure de fructe si legume care au antioxidanti si vitamine esentiale care ajuta la combaterea radicalilorr liberi, a inflamatiei si infectiei implicate in producerea acneei.

Se pot tine cure de o zi sau o saptamana cu fructe si legume, fara niciun produs de origine animala, pentru detoxifiere. Cerealele integrale si nucile contin tot complexul de vitamine B care ajuta la refacerea epidermei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Nu in ultimul rand, hidratarea corespunzatoare este absolut necesara pentru a avea un ten curat.

3. Galbenele

Galbenelele au proprietati antiinflamatorii, dezinfectante si cicatrizante si sunt recomandate in tratamentul acneei sub forma de cataplasme sau spalaturi cu infuzie concentrate.

Deasemenea se pot aplica si comprese cu 10 ml tincture de galbenele la 100 ml apa fiarta si racita.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri