Fructe dulci si aromate, cele mai adorate de copii, capsunile sunt un desert delicios cu proprietati curative.
Capsunile contin:
- Vitamina C
- Vitamina E
- Complexul de vitamine B
- Vitamina K
- Vitamina PP
- Antioxidanti (antocianine, elagitanine)
- Acid folic
- Fier
- Calciu
- Magneziu
- Potasiu
- Zinc
- Fosfor
- Sodiu
- Fibre
- Substante cu efect antiinflamator (taninuri, flavonoizi, resveratrol)
- Etc.
10+1 Alimente care te slabesc in talie
17 beneficii ale consumului de capsuni
Capsunile previn aparitia cancerului
Capsunile au un continut mare de antioxidanti iar consumul lor impiedica modificarile si maglinizarea celulelor si protejeaza structurile celulare din corp, deci previn aparitia bolilor canceroase. Studii recente au scos la iveala faptul ca oamenii care consuma alimente bogate in antioxidanti (precum capsuni, mere, varza, broccoli etc.) sunt mai ferite de bolile canceroase, iar in cazul in care le fac, au sanse mai mari de supravietuire.
Consumul de capsuni reduce nivelul de colesterol
Fibrele pe care capsunile le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism, prevenind astfel si bolile de inima si actionand ca adjuvant in hipertensiune.
Bolile oftalmologice, prevenite cu capsuni
Capsunile contin vitamina C si complexul de vitamine B, fiind astfel o sursa foarte buna in prevenirea afectiunilor sau bolilor care pot duce la degenerarea celulara si la distrugerea vederii. De asemenea, persoanele care consuma alimente colorate (pigmentii contin o serie de vitamine si nutrienti benefici pentru sanatate) au cu 36% mai putine sanse de a dezvolta degenerescenta maculara, principala cauza a pierderii vederii.
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !