24 FEBRUARIE - Lună Plină în Fecioară: De 3X vindecare sub puterea Lunii care închide un ciclu astral: Vindec munca mea, vindec trupul meu, mă vindec pe mine însămi și tot neamul de dinaintea mea

20 Februarie 2024 publicat în Spiritualitate 1470 share-uri

Pe 24 februarie avem parte de ultima lunație deplină a iernii, o superbă lună plină care, din perspectivă astrologică, cade la 5 grade în semnul Fecioarei și creează o opoziție cu Soarele în Pești. Este o lună plină care conține tematica energetică a Fecioarei și este ultima lună plină din vechiul ciclu astral. Curățăm, eliberăm, organizăm, atragem către noi instrumentele necesare pentru a ne vindeca la toate nivelurile… acestea sunt principalele premise ale Lunii Noi în Fecioară de pe 24 februarie.

Pe 24 februarie (ora 14:30, ora României) avem parte de ultima lunație deplină a iernii, o superbă lună plină care, din perspectivă astrologică, cade la 5 grade în semnul Fecioarei și creează o opoziție cu Soarele în Pești. Este o lună plină care conține tematica energetică a Fecioarei și este ultima lună plină din vechiul ciclu astral. Ea va pune accent pe autoconștientizare, muncă, pe eficiență, dar vizează în același timp și sănătatea fizică, emoțională și spirituală și vindecarea. Curățăm, eliberăm, organizăm, atragem către noi instrumentele necesare pentru a ne vindeca la toate nivelurile… acestea sunt principalele premise ale Lunii Noi în Fecioară de pe 24 februarie.

Sub această influență a Fecioarei, avem tendința de a avea un comportament mai independent, de a ne evalua instrumentele și tehnicile prin care ne ocupăm de viața noastră de zi cu zi, chiar și în aspectele ei cele mai banale, de a acționa sub imperiul unei încrederi în sine sporite, de a ne concentra pe direcțiile mai practice ale vieții noastre și de a planifica riguros pentru viitorul nostru apropiat. Dacă ne concentrăm pe muncă în această perioadă, întrebarea care va fi pe buzele noastre în aceste zile și care se poate transforma într-o mică criză existențială este: este munca mea cu adevărat de folos și celorlalți? Are ea un sens și un scop, sunt de folos și în serviciul celorlalți, produc o schimbare, cât de mică, în bine în jurul meu?

Detaliile contează enorm în această perioadă, le percepem în toată complexitatea lor când vine vorba de o problemă anume. Dorim să ne simțim folositori în propriile vieți, în munca noastră, să eliminăm obiceiurile dăunătoare și tot ceea ce conștientizăm că ne face rău, dar nu am putut încă să îl eliberăm. Fecioara este și un semn al înțelepciunii și al intuiției, ea ne cere să ne ascultăm mai bine vocea interioară și să ne conectăm la puterea personală, la templul trupului nostru, să îi ascultăm nevoile, să îl îngrijim și să îl onorăm cum se cuvine.

Foto: Uji Parhani /Shutterstock

Ce anume trebuie să schimbăm sau să adoptăm în rutina noastră de zi cu zi astfel încât sănătatea și starea noastră de bine să fie înfloritoare? Ce ne lipsește ca să fim cu adevărat fericiți și împăcați cu noi în viețile de zi cu zi, la locul de muncă, în căminul nostru? Ne-am ocupat și de sufletul nostru și corpul nostru sau le-am lăsat să se autoconduca către epuizare, ignorând unele semnale pe care le-am primit până acum? Unele simptome fizice se pot chiar acutiza sau ne pot supăra în aceste zile ca un reminder de a nu ne mai neglija și de a căuta soluții și ajutorul specialiștilor fără amânare, să vorbim deschis despre nevoile corpului nostru, despre ce ne supără.

Sănătatea va fi o prioritate pentru unii dintre noi în această perioadă, la fel și explorarea posibilităților de vindecare, schimbarea stilului de viață, implementarea unor noi obiceiuri sănătoase sau atenția concentrată și susținută acordată gestionării unor boli cronice.

Zilele de dinainte și de după acest eveniment astral sunt unele proactive, care pur și simplu ne încurajează să facem lucruri, să conducem ceva spre finalizare dacă nu am făcut-o până acum, să ne debarasăm de fricile, scuzele, amânările și pasivitatea noastră, să le așezăm în ordinea cuvenită în viețile noastre astfel încât să ne simplificăm și ușurăm viața. Este foarte probabil chiar ca, dacă am început ceva în septembrie 2023 care a avut ca rol să rezolve un anumit aspect din viața noastră, să îl îmbunătățească, să aducă mai multă ordine și structură în existența cotidiană, să ne facă să prindem rădăcini undeva, acum vom culege și roadele acestei călătorii. Dacă am avut un obiectiv personal pe care ne-am propus să îl îndeplinim și să materializăm, acum este momentul să îl finalizăm și să îl includem pe lista cu Visuri împlinite.

De asemenea, sub aspectul acestei Luni pline în Fecioară avem în prim plan și aspectul de pătrar creat de Venus și Jupiter care ne determină să conștientizăm mai bine care sunt acele lucrurile pe care ni le dorim și care ne fac bine cu adevărat, ne împinge către evoluție, expansiune și creștere. Nu mai avem nevoie de confirmările celorlalți, nici chiar de ale celor foarte apropiați, ci avem nevoie să creștem în proprii ochi, să ne conștientizăm mai bine adevărata valoare.

În același timp, cu Saturn în Pești în opoziție cu Luna în Fecioară, unele aspecte care țin de karma și nevoile personale, responsabilizare sau familie, sunt scoase la lumină și amplificate, dar Jupiter în Taur acționează într-un mod fabulos și este de partea noastră în a ne ajuta să găsim cele mai frumoase soluții celor mai dificile probleme.

Fecioara are nevoie ca de aer să aibă claritate în interiorul sau și în jurul său, chiar și în ceea ce simte, își dorește siguranță, pacea minții și mai puțin haos în realitatea sa, de aceea se apucă să o restructureze și să o organizeze un pic.

Trebuie să spunem și că Mercur creează unele aspecte cu această lunație de pe 24 februarie. În plus, este și planeta guvernantă a zodiei Fecioară, de aceea ar trebui să fim mai atenți și mai vigilenți ca niciodată la mesajele și la semnele pe care le primim din partea universului în aceste zile. Informația circulă liber în univers în această perioadă și cei care își deschid ochii minții și ai sufletului o primesc mai repede. De aceea, unii dintre noi au vise profetice, primesc în vise mesaje de la cei plecați dincolo, le simt prezența sub o formă sau alta, au parte de unele întâlniri neobișnuite sau evenimente ciudate care le schimbă subit direcția de viață.

De asemenea, să nu ezităm să fim mai puțin critici cu noi în această perioadă și în loc să punem presiune pe noi să facem, dar dintr-o stare în care ne supraanalizăm și criticăm acțiunile și greșelile din trecut, să ne autoîncurajăm blând și constructiv să trecem la acțiune, dintr-o stare relativă de detașare emoțională, având încredere în rezultatele noastre. Cu alte cuvinte, după ce am chibzuit bine și rațional asupra unei decizii, să o ducem la bun final și să mergem mai departe. Fie ce-o fi, dar o să fie bine…

Persoanele care vor fi cel mai puternic influențate de Luna Plină în Fecioară sunt semnele mutabile precum zodia Gemeni, Fecioară, Săgetător sau Pești.

Foto fr si main: Space Wind /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri