17 August 2023 publicat în Spiritualitate 46 share-uri

Drumul spre iubirea de sine este o călătorie personală și profundă către descoperirea sinelui și dezvoltarea unei relații sănătoase cu propriul tău „Eu”. Într-o lume în care presiunile sociale și critica de sine pot fi copleșitoare, a învăța să te iubești mai mult poate fi un proces provocator.

Călătoria spre Iubirea de Sine: Modalități prin care am învățat să mă iubesc mai mult

Fiecare persoană poate descoperi modalități diferite prin care să își dezvolte stima de sine și să își îmbunătățească relația cu sine.

Conștientizarea propriilor gânduri

Într-o zi m-am hotărât să fiu blândă și iubitoare cu mine însămi, așa cum aș vrea să fiu cu propriul meu copil.

Fără să îmi mai spun singură cuvinte usutrătoare, fără critică, ci oferindu-mi toată susținerea atunci când mă aflu la greu.

Oferindu-mi încurajări când mă simt neputincioasă sau când anxietatea mă cuprinde.

Oferindu-mi iubire când mă simt singură, apreciere față de corpul meu pe care am avut binecuvântarea de a-l primi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Am început să fiu mult mai atentă la gândurile mele. Să le conștientizez. Și am descoperit cât de dur mă criticăm de atâtea ori în viață...

Din acea zi am început să mă tratez cu blândețe, cu răbdare, cu putere, am început să îmi accept vulnerabilitățile, să îmi dau voie să obosesc, să mă reorganizez pentru ca eu însămi să încap în viața mea.

Foto: Iana Aibazova/ shutterstock.com

M-am pus pe mine pe primul loc

Câți dintre noi nu au tendința de a-i pune pe ceilalți pe primul loc? Este și firesc, pentru că îi iubim și le dorim tot binele.

Dar dacă noi rămânem mereu pe locul doi, uităm să avem grijă de sufletul nostru, de mintea noastră, de sănătatea noastră, iar dacă nouă nu ne este bine, cum să-i susținem pe cei dragi cu toate forțele? Când tocmai aceste forțe ne sunt slăbite?

Sigur, nu trebuie să confundăm nevoile personale cu prioritățile. Sigur că în fața nevoilor celor dragi putem renunta la unele bunuri materiale. Însă nu putem renunta, de exemplu, la... somn. Nu putem renunta la sănătate, la un program de hrană, la clipele în care avem nevoie să stăm singuri, noi cu noi, poate citind o carte, poate meditând.

După astfel de momente ce ne hrănesc sufletul și mintea ne vom simți revigorați, motivați și plini de energie, cu mintea limpede și gata să găsim soluții bune pentru problemele pe care le avem.

Am învățat să practic recunoștința

Am realizat că multe alegeri nepotrivite le-am făcut în viață din dorința de a acoperi nevoi închipuite. De exemplu mi-am cumpărat în exces haine si accesorii pentru mine și pentru casă, în loc să investesc baii cheltuiți în plus pe lucruri ce au rămas uitate în dulap. Sau am crezut că fumatul îmi acoperă nevoile emoționale.

Sau am considerat că mai bine mănânc un desert plin de zahăr decât un fruct, pentru că acel desert mă va face să mă simt bine. O iluzie de moment...

Așadar am început ca, în schimb la toate acestea, să practic recunoștința. Atunci când mă simt săracă, să fiu recunoascatoare pentru ceea ce am în prezent, dar și pentru toate șansele pe care le am în viitor. Și să am curajul să le prind.

Atunci când mă simt singură, să fiu recunoscătoare de toată iubirea pe care am primit-o de la cei din jur: de la părinți, de la bunici, de la frați, de la prieteni, de la copii sau iubiți. Și iubirea primită de la mine însămi.

Atunci când mă simt descurajată, când mintea îmi e plină de temeri, am început să fiu recunoscătoare pentru toate abilitățile pe care le am, pentru corpul meu minunat, pentru șansa minunată de a ajunge în fața unei provocări care îmi place atât de mult, încât îmi este frică să o pierd. Și nu-i nimic dacă voi pierde, sunt conștientă că nu pot castiga toate bătăliile.

Am învățat să îmi iert greșelile

Frustrarea rămasă în urmă unei greșeli sau mai rău, în urma unui abuz lasă răni adânci în inima fiecăruia. Dar cu practici repetate, am învățat să iert acele evenimente din trecut, să nu le mai ocolesc, să le accept că sunt acolo și să le vindec, să le alung durerea.

Sunt conștientă că în viață nu putem avea doar experiențe plăcute. Este imposibil să fie așa. Prin urmare, unele vor fi foarte neplăcute pentru noi. Unele pot avea urmări irevesibile, lăsându-ne corpul sau sufletul ciut. Și ce dacă?

Am învățat să îmi dau timp să îmi vindec toate aceste dureri și să le accept ca făcând parte din viață. Sunt un om puternic, sunt un om care are multe frumuseți de arătat!

Foto: Chinnapong/ shutterstock.com


Din echipa Garbo fac parte încă de la vârsta primelor mele angajări. Aici am „crescut”, am prins aripi de jurnalist și am căpătat o experiență bogată și mai ales frumoasă. Ca orice om ce scrie, amprenta credințelor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri