Citirea anului: Cartea de Tarot a lui 2023 este Carul (Faetonul)! Tu ce faci când te afli la cârma propriului destin? Un an care poate fi despre reușite și împliniri, mult curaj, noi căi de urmat

14 Februarie 2023 publicat în Spiritualitate 151 share-uri

Energia Faetonului poate fi interpretată ca fiind una dinamică, care ne îndeamnă să ieșim din situațiile stagnante, blocante. Este musai ca într-un an caracterizat de energia cărții de tarot a Carului să nu încetăm să ne mișcăm, să căutăm să ne dezvoltăm, să ne lăsăm purtați de cârma schimbărilor, să lăsăm frâu liber curajului și avântului nostru sufletesc, să pornim în acele călătorii inițiatice care ne pot schimba destinul, SĂ ACȚIONĂM neapărat.

Dacă din perspectivă numerologică, 2023 este anul lui 7, iar din perspectiva astrologiei chinezești vorbim de 2023 ca de Anul Iepurelui de Apă, în tarot anul 2023 este reprezentat de cartea de tarot Faetonul sau Carul din Arcana Majoră (este cea de-a 7-a carte a tarotului din Arcana Majoră). Arhetipul Carului vorbește despre vibrația energetică a acestui an din punct de vedere al tarotului și ne învață cum să profităm de darurile, provocările și încercările acestui arhetip astfel încât atunci când ne vom întâlni cu anumite oportunități de viață să știm să le acceptăm și îmbrățișăm și să nu le lăsăm să treacă pe lângă noi.

Energia Faetonului poate fi interpretată ca fiind una dinamică, care ne îndeamnă să ieșim din situațiile stagnante, blocante, din același statu-quo care nu ne conduce nicăieri. Este musai ca într-un an caracterizat de energia Faetonului să nu încetăm să ne mișcăm, să căutăm să ne dezvoltăm, să ne lăsăm purtați de cârma schimbărilor (deopotrivă interne, dar și externe, într-un astfel de an), să lăsăm frâu liber curajului și avântului nostru sufletesc chiar dacă acest lucru poate înseamna să dăm greș, să pornim în acele călătorii care ne pot schimba destinul, să acționăm neapărat și să găsim acele metode și resurse care ne pot aduce la propriu mai aproape de îndeplinirea obiectivelor noastre pe termen scurt, dar și de împlinirea unor visuri mai mari, cu bătaie lungă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cartea Faetonului vorbește și despre exercitarea unei voințe puternice, a spiritului nostru aventuros, despre autodeterminare și curaj, despre cum putem mobiliza și pune în mișcare forțele interioare pentru a reuși, despre nevoia de a “curge” odată cu ritmul vieții (devine esențial în acest an să nu mai opunem rezistență sau să ne împotrivim față de ceea ce se întâmplă în viețile noastre), despre preluarea cârmelor vieții în propriile mâini și despre conducerea acesteia în direcția dorită.

Foto: Pavel_Kostenko /Shutterstock

În mod evident, nu ne va fi întotdeauna ușor să facem acest lucru, însă este important să avem încredere în propria putere și să ne lăsăm călăuziți de acea voce interioară care ne va spune încotro este bine să ne îndreptăm și să pornim pe acel drum încrezători, cu credința că, în ciuda lipsei de experiență pe noul drum, suntem călăuziți în mod divin.

Într-un an caracterizat de cartea de tarot a Faetonului putem vorbi cu siguranță și despre ieșirea din zona de confort și accesarea altei zone, despre un început care este sinonim și cu un sfârșit (ca să plecăm în alt loc trebuie să părăsim un altul, să ne despărțim de ceva anume), un fel de salt mai mult sau mai puțin conștient în necunoscut, despre posibilitatea inițierii pe un nou drum și asumarea lui, cu tot cu riscurile pe care le implică. Prin urmare, dacă ne străduim în lunile următoare să ne îndeplinim acele obiective după care tânjim, chiar dacă se află dincolo de zona noastră de confort sau de familiaritate, putem face pași importanți către progresul personal chiar începând cu lunile următoare ale lui 2023.

Pentru unii dintre noi, energia cărții Carului se poate traduce în acest an prin desprinderea de vechi limite, patternuri sau de un mediu cunoscut, prin biruința și depășirea unor provocări, prin descoperirea unui mare adevăr, prin victoria personală conferită de îmblânzirea și controlul anumitor date ale împrejurărilor noastre, prin setarea unor priorități și a urmării unui plan de acțiune. În acest peisaj, autocontrolul și autodisciplina pot fi factori decisivi în atingerea succesului, iar inacțiunea pasivă pur și simplu un lucru care nu trebuie adus în discuție.

Tânărul cavaler din cartea de tarot a Faetonului se află la cârma unui car tras de 2 sfincși, unul negru și unul alb, simbolizând binele și răul totodată, umbrele și lumina, direcții opuse sau dubiile pe care le avem câteodată. Cavalerul, deși la început de drum și lipsit de experiență, este animat de nerăbdare, de entuziasm, de bucurie pură, de dorul necunoscutului și de dorința de a-și începe această călătorie într-o lume pe care nu o cunoaște foarte bine. Abia așteaptă să se avânte, să pornească spre înainte cu bucurie și deschidere, ceea ce reprezintă frumusețea și unicitatea acestei cărți de tarot. Acest nou drum nu este însoțit deloc de frică, de limite sau de sentimentul de apăsare…

El simbolizează și freamătul și totodată frumoasa și nebuneasca nechibzuință a tinereții, impulsivitatea ei. Nu întotdeauna ne vom menține concentrarea sau nu întotdeauna vom fi siguri că direcția în care ne aflăm este cea corectă sau că energia noastră este canalizată în direcția potrivită, dar această carte a Faetonului are o vibrație pozitivă. Ea ne vorbește despre reușită și succes, despre faptul că putem învăța să controlăm prin puterea voinței și a propriei minți această dualitate, despre o o inițiere și experiențe care trebuie pur și simplu trăite și asumate. La urma urmei, în cartea Faetonului, cavalerul este reprezentat purtând pe cap o coroană și frunze de dafin, simbol al victoriei, al reușitei, al evoluției spirituale, al disciplinei de care este nevoie pentru a ne atinge obiectivele, dar este totodată bine ancorat și în lumea imediată, material, căci la pieptul sau atârnă un pătrat – simbol al teluricului.

“În 2023, este timpul pentru a merge înainte și a încerca să ținem pasul cu vitezele mari și reflexele rapide! Nu este timpul pentru a sta deoparte și doar a observa căci puterea acestui an este într-adevăr intensă, răsunătoare, și cu toate astea poate conduce către necazuri. Carul poate vorbi despre succes, dar și despre conflicte. Ce urmează să triumfe? Acesta este anul în care vom afla!”, se arată pe https://www.magicalrecipesonline.com. Iată și câteva sfaturi pentru 2023 pe care le propun specialiștii în tarot ai acestei publicații:

- Evitați să vă irosiți timpul în 2023 și folosiți-vă timpul liber pentru a vă relaxa în mod profund. Folosiți tehnici de yoga și meditație pentru a vă detașa, dar rămâneți în același timp concentrați și conectați

- Vom vedea mai multe conflicte globale în acest an deoarece Carul poate aduce în prim plan certuri sau conflicte care au fost ascunse în anii trecuți. Cu toate acestea, poate aduce sfârșitul pentru alte războaie mai vechi.

- Evitați să faceți presupuneri și nu vă grăbiți să trageți concluzii. Ceea ce cunoaștem ca fiind adevărat – foarte probabil că nu este!

Foto fr și main: Studio_3321 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri