8 decembrie – Ultima lună plină a anului (în Gemeni) este Luna Nopții Lungi: ”Mi-a ajuns, până aici!”. ”Până aici și încă puțin” - TESTUL RĂBDĂRII

6 Decembrie 2022 publicat în Spiritualitate 36 share-uri

Trage ușa răbdării după tine, pe 8 decembrie avem de-a face cu Luna plină în Gemeni care creează un aspect special cu Marte retrograd. O perioadă cel puțin interesantă, cu multe reușite, acțiuni, succese, dar și emoții amplificate! Ne testează răbdarea, dar și sufletul, iar universul îi va recompensa pe cei care știu să aștepte cu folos, să acționeze când trebuie (Marte retrograd) și să conștientizeze frumos și sănătos.

Ultima lună plină a lui 2022 are loc pe 8 decembrie, ora 6:08 (ora României) și încheie anul cu aceeași forță provocatoare și intensă de care am avut parte deseori de-a lungul lui 2022. Este o Luna plină ce cade la 16 grade în semnul zodiei Gemeni și creează o opoziție cu Soarele în Săgetător, afectând toate zodiile, dar într-o măsură mai mare pe cele din semnele mutabile precum Gemeni, Fecioară, Săgetător sau Pești. Ultima lună a anului mai este cunoscută și sub denumirea de Luna Rece sau Luna Nopții lungi în cultura populară.

Dacă credeați că acum putem răsufla liniștiți și încetini ritmul de tot, această lunatie specială ne arată că încă nu, încă mai avem puțin de tras, de rezolvat, de muncit, de acționat. Luna plină care se formează în semnul Gemenilor creează o conjuncție de zile mari cu Marte, planeta energiei, a impulsivității, a dorințelor, a afirmării și a motivării, a conflictelor și a războiului, a valorilor. Da, ne dorim pe ultima sută de metri a anului un pic mai mult confort, mai multă stabilitate și liniște și vom avea parte de ele fiindcă învățăm să le creăm în orice contexte. Dar Marte infuzează Luna plină în Gemeni cu o energie aparte, una a acțiunii, una care ne conferă îndrăzneală și spirit de acțiune, o dorință arzătoare de a prelua inițiativa, de a profita de orice moment pentru a ne îndeplini dorințele sufletului și visurilor chiar acum, chiar și înainte de a a intra într-un nou an.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

De asemenea, Marte ne infuzează sufletul cu optimism, vedem totul și lucrurile într-un mod mult mai colorat, mai viu și mai pasionat și nu ezităm să luăm atitudine pentru noi și cei dragi dacă este nevoie, chiar pentru o idee, un principiu sau o cauză în care credem din tot sufletul. Prezența lui Marte retrograd în acest aspect ne poate aduce în prim plan și în viața noastră față în față cu soarta noastră, cu anumite evenimente predestinate să se întâmple, cu anumite patternuri comportamentele vechi în contexte noi, cu teme care se întâmplă în mod recurent sau cu unele coincidențe ciudate care aproape că ne vor șoca fiindcă sunt peste puterea noastră rațională de înțelegere.

Marte retrograd în conjuncție cu Luna în Gemeni ne poate face și să ne simțim lipsiți de concentrare, să ne alimenteze unele sentimente de frustrare față de propria soartă care pare uneori că ne îndepărtează de țelurile noastre în loc să ni le apropie. Acest aspect ne preda însă lecția răbdării și a anticipării acelui moment “potrivit” în timp și spațiu când lucrurile sunt menite să se așeze firesc și fără efort pentru noi.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice
Foto: Mia Stendal /Shutterstock

Ne-am confruntat în trecut cu anumite situații care au scos la lumină partea întunecată din noi, am avut de-a face cu trăiri negative, distructive, abuzuri, critică, mânie? Acest Marte asociat cu Luna în Gemeni ne poate face să retrăim unele emoții pe care nu le-am dori reînviate, doar că dintr-o altă perspectivă, una mult mai matură și lipsită de dramă. Acum le conștientizăm, acum le putem percepe, acum le acceptăm și le îmblânzim, le recunoaștem și știm ce avem de făcut pentru a nu mai încălca acele limite care nu trebuie încălcate niciodată. Acum știm să vorbim despre ele fără să mai lezăm pe nimeni, fără a lăsa focul lor să ne mai ardă, fiindcă am învățat cum. Acum știm să ne eliberăm de încărcăturile noastre emoționale și energetice într-un mod benefic (pentru mine, pentru tine și pentru noi), știm să ne exprimăm emoțiile (chiar și pe cele negative) într-un mod mai sănătos și mai conștient.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Totodată, la nivelul relațiilor de iubire, Marte în conjuncție cu Luna plină în Gemeni vorbește despre o comunicare deplină, care se realizează nu doar la nivelul cuvintelor, dar și la nivel intim, al intimității și al sexualității. Aveți însă grijă la exploziile emoționale, nu lăsați impulsivitatea să vă conducă relațiile cu ceilalți într-o direcție în care nu v-o doriți și încercați să comunicați cu mai mult calm, răbdare și toleranță. Evitați situațiile care pot declanșa amplificarea unor emoții nedorite precum mânie, agitație, agresivitate sau nervi nejustificati. Ori de câte ori vă veți simți copleșiți de emoții mai mari decât le puteți duce, nu le revărsați asupra persoanei iubite, ci stați de vorbă cu voi mai întâi. Ce emoție am eu de vindecat aici? Ce eveniment din trecut nu am depășit dacă un banal cuvânt poate declanșa o așa avalanșă de emoții? Oare fericirea mea nu depinde de mine? De ce pun pe umerii celuilalt așteptări nerealiste?

MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald

La un nivel mai general, este adevărat că pot exista anumite tensiuni legate de ceea ce este spus sau scris (zodia Gemeni este o zodie socială guvernată de Mercur, însăși planeta comunicării), de anumite comentarii, feedbackuri, de anumite vorbe aruncate în vânt, de trădări, manipulări, omisiuni sau minciuni, dar este momentul potrivit și pentru a dizolva și a ne elibera de anumite frământări, de resentimente sau de frustrări adânc îngropate în subconștient. Chiar dacă în noi se va naște dorința puternică de a stăpâni o situație și a nu o lăsa să ne acapereze, cel mai bine este să rămânem deschiși posibilităților și să lăsăm deoparte acele lucruri /circumstanțe /emoții/ sentimente care nu ne ajută în niciun fel dacă sunt amplificate.

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat

Din fericire însă, Saturn, planeta timpului, intră și el în peisaj și ne infuzează cu o doză de răbdare de care avem atât de multă nevoie. Chiar trebuie ca totul să se întâmplă după ritmul nostru și al dorințelor noastre sau după ritmul universului și al timingului universal? Neptun, de asemenea, este și el activ în timpul acestei lunații, ascuțindu-ne intuiția și oferindu-ne confirmări ale unor lucruri pe care le bănuiam sau știam în adâncul sufletului nostru.

Foto fr si main: bruniewska /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri