1 August 2014 publicat în Social 12 share-uri

Amenintari sau semne de exclamare care sa ne aminteasca ca orice gest al umanitatii vine la pachet cu pericole si consecinte ce se pot manifesta la scara Globala.

1. Schimbarea Globala a Climei

Schimbarea climei este scenariul cel mai vehiculat despre care se crede ca ar genera sfarsitul si, in ciuda celor care incearca sa arate ca ar fi vorba despre o conspiratie, de fapt schimbarea climei Planetei este cat se poate de reala si se intampla chiar sub ochii nostri.

Climatologul James Hanson a studiat in urma cu cateva decade Planeta Venus si a observat mai multe paralelele intre clima incinsa a acestei planete si ceea ce se intampla pe Pamant. Rezultatele studiilor sale l-au alarmat si in 1988 a avut un discurs in Congresul american, atragand atentia asupra faptului ca suntem pe drumul unui dezastru, in cazul in care nu reducem emisiile de dioxid de carbon.

Nu s-a intamplat mare lucru de atunci si pana acum, in ciuda intalnirilor globale pe tema incalzirii Planetei, Emisiile de dioxid de carbon sunt in continua crestere si astfel creste si temperatura medie a Planetei, in ciuda iernilor friguroase ocazionale. Cei mai torizi ani s-au inregistrat in ultima decada, de-a lungul intregii istorii. Temperaturile au inceput sa creasca de la Revolutia Industriala si nu este usor sa aflam raspunsui la intrebarea: "Cine poarta vina pentru incalzirea globala?"

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

NASA: 6 DECADE DE INCALZIRE GLOBALA:

Omul de stiinta Bill McKibben explica: „Calota arctica se topeste, Marele ghetar de deasupra Groenlandei devine din ce in ce mai subtire si acest lucru se intampla la o viteza neasteptata. Oceanele sunt mult mai acide, iar nivelul lor creste… Cele mai mari furtuni de pe Planeta noastra, uraganele si ciclonii, au devenit mai puternice… Marea Padure Amazoniana se usuca pe la margini… Marea Padure boreala din America de Nord va muri in doar cativa ani… Aceasta noua Planeta arata mai mult sau mai putin cu a noastra, dar cu siguranta nu este.”

Multi cercetatori sunt de parere ca am depasit de multa vreme punctul cand nu mai avem ce sa facem. Pamantul va continua sa se incalzeasca chiar daca reusim sa reducem emisiile de CO2. Stim cu siguranta ca, daca vom esua in a minimiza macar emisiile de dioxid de carbon, ne astepata un dezastru planetar.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

2. Pierderea biodiversitatii

Un alt efect al schimbarii climatice este disparitia a nenumarate specii de plante si animale. Activitatea umana este responsabila pentru masiva extinctie care se petrece acum. Rata de extinctie este de 1.000 de ori mai mare decat normalul inregistrat de-a lungul istoriei.

Foto: Shutterstock.com; peisaj apocaliptic

In anul 2005, Adunarea Milenara pe tema Ecosistemului arata printr-un raport, ca intre 10 si 30% dintre speciile de mamifere, pasari si amfibieni care traiesc pe Planeta sunt in pericol de disparitie din cauza activitatilor umane care includ defrisari masive (ce distrug habitate), emisiile de dioxid de carbon (ce provoaca ploi acide), exploatarea peste masura a resurselor (cum ar fi pescuitul masiv), etc. In orice ecosistem, atunci cand o specie moare, afecteaza si pe celelalte. Situatia de acum este fara precedent, cand speciile dispar cu o repeziciune ingrijoratoare. In istoria Plnetei au existat 5 mari exctinctii, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca ne aflam acum in cursul celei de-a sasea.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Aceasta disparitie rapida de specii de animale si plante duc la colapsul ecosistemelor, la o scara globala. Acestea vor crea probleme in agricultura la nivel global, amenintand sursele de hrana pentru milioane de oameni. In urma cu 250 de milioane de ani, 96% dintre speciile marine si 70% dintre speciile de uscat au disparut. Ce ne asteapta acum? Nu am vrea sa aflam.

Foto homepage: Shutterstock.com; peisaj apocaliptic, sfarsitul lumii, bomba nucleara


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri