8 Martie 2013 publicat în Social 108 share-uri

Fetele din redactia noastra au raspuns unei provocari: Ce inseamna sa fii femeie? O intrebare care pare atat de simpla, dar care de fapt... ne pune atat de mult pe ganduri! Sa dai un raspuns nu este usor, dar, impreuna cu frumoasele noastre colege din redactia de lifestyle feminin, incercam sa compunem astazi, de 8 Martie 2013, un posibil portret al feminitatii contemporane. Speram ca fiecare cuvant sa va fie sursa de inspiratie si de bucurie. Primiti acest articol ca pe un cadou Garbo.ro intru celebrarea feminitatii.

Oana Bulzan - A fi femeie e o arta


N-am inteles niciodata de ce isi doresc unele femei sa aiba baietei. Sigur, un copil este o bucurie, indiferent de sexul sau, dar fetitele sunt mai frumoase, mai dragalase, mai cumintele si au haine mai dragute. "Poate, mi-a raspuns mama unui baietel, dar copilul meu va avea o viata mai usoara pentru simplul fapt ca e baiat". Am intrat in panica: "Diana mea va avea o viata grea?" Mi-am amintit de vorbele bunicii care spunea ca femeile sunt chinuite toata viata, de mama care imi garanta ca mi-ar fi fost mult mai usor daca ma nasteam cu un penis si, "colac peste pupaza", mi-am aruncat ochii pe cartea de pe noptiera - povestea vietii unei femei din lumea araba, in cultura careia a te naste femeie este un ghinion, o napasta, o povara.

E adevarat, cel putin din unele puncte de vedere, sa fii barbat este mai usor. In vreme ce a fi femeie presupune un rol mai complicat, cere creativitate, rabdare si inteligenta, ba chiar si un strop de magie. Insa e nevoie de toate aceste atribute tocmai pentru ca rostul ei este sa ii ajute pe toti cei din jur, sa ii invete arta de a trai frumos, sa ii invaluie in dragoste, sa impace, sa mangaie. Iata de ce a avea puterea de a darui arat de mult, de a iubi atat de intens, capacitatea de a da nastere unui alt suflet (desi trebuie sa recunosc, nu a fost chiar distractiv evenimentul) nu poate fi definit ca fiind "greu", ci mai repede ca un dar divin a carui implinire ne este rost in viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Oana este mamica Dianei si project manager la Garbo.ro si Kudika.ro, o prezenta mereu dinamica si foarte ambitioasa in redactia noastra.

Andra Micu - In realitate, nu cred ca exista motive majore sau filosofice pentru care imi place sa fiu femeie

Pot sa port rochii! Da, acesta este primul motiv care imi vine in minte atunci cand ma gandesc de ce imi place sa fiu femeie. Pot sa ma las protejata, pot sa imbratisez cand vreau, pot sa fac o gramada de lucruri marunte rezervate in special sexului frumos (plans la filmele de dragoste, dansat prin casa, shopping de lenjerie si muuulte altele), pot sa fiu tare sau pot sa ma emotionez peste masura, pot sa dau viata si pot sa infrumusetez locuri, lucruri si oamenii.


In realitate, nu cred ca exista motive majore sau filosofice pentru care imi place sa fiu femeie, ci doar mici lucruri mai mult sau mai putin superficiale care imi infrumuseteaza viata.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari


Andra este colega ce ne inspira foarte tare in munca noastra, tocmai prin felul cum, cu atata daruire, se implica in tot ceea ce face.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri