17 Ianuarie 2012 publicat în Social 32 share-uri

Ce inseamna efectul Barbie in viata milioanelor de femei din intreaga lume? Ce impact are chipul papusii Barbie, in primii ani din viata fetitelor noastre?

Explozia operatiilor estetice, a implanturilor cu silicon la femei... sunt doar un simptom al unei nefericiri corozive care incepe sa se manifeste inca din primii ani de viata ai unei femei, este de parere editorialista de la The Independent, Mary Ann Sieghart.

Mary Ann Sieghart a scris un articol in care face referire la ceea ce astazi, psihologii numesc „Efectul Barbie”.

Un grup de psihologi din Marea Britanie au studiat efectul pe care il au papusile Barbie, inalte, foarte slabe cu parul lung si ochii mari... asupra fetitelor cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani. Majoritatea fetitelor au macar o papusa Barbie, nu? Dar jocul inocent cu aceste jucarii, sa nu credeti ca se lasa fara pic de efect asupra mintilor mai tarziu mature.

Ce inseamna efectul Barbie in zilele noastre?

Daca am transforma-o pe Barbie intr-o femeie adevarata, mijlocul ei ar fi fost cu 39% mai mic decat cel al unei paciente anorexice si, in acelasi timp, aceasta femeie ar fi mult prea slaba pentru a avea menstruatie. In ciuda acestui corp scheletic, ea are, in mod miraculos, sani foarte mari. Este un corp imposibil de obtinut, astfel incat exista doar mai putin de o sansa la 100 de mii, ca o femeie sa arate in mod natural asa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Fetitele care au participat la studiul cercetatorilor britanici au ajuns sa fie mult mai nemultumite de felul cum arata si de asemenea, ele aveau tendinta de a spune ca isi doresc un trup mult mai subtire, in comparatie cu fetitele care au primit pentru joaca papusi cu proportii normale.

Sursa foto: vikk007

„Atunci, de ce ne mai miram ca varsta medie cand fetitele incep sa tina dieta este 8 ani? Sau ca efectul Barbie nu dispare?”, ne intreaba jurnalista Mary Ann Sieghart. Potrivit unui studiu american, in cateva minute, unei femei adulte, nu ii va mai placea corpul ei, dupa ce priveste reclame cu modele slabe. Un grup de femei care a privit doar reclame ce contineau doar imaginea produsului, fara modele care sa le promoveze, nu si-au schimbat in niciun fel starea de spirit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri