Explozia operatiilor estetice, a implanturilor cu silicon la femei... sunt doar un simptom al unei nefericiri corozive care incepe sa se manifeste inca din primii ani de viata ai unei femei, este de parere editorialista de la The Independent, Mary Ann Sieghart.
Mary Ann Sieghart a scris un articol in care face referire la ceea ce astazi, psihologii numesc „Efectul Barbie”.
Un grup de psihologi din Marea Britanie au studiat efectul pe care il au papusile Barbie, inalte, foarte slabe cu parul lung si ochii mari... asupra fetitelor cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani. Majoritatea fetitelor au macar o papusa Barbie, nu? Dar jocul inocent cu aceste jucarii, sa nu credeti ca se lasa fara pic de efect asupra mintilor mai tarziu mature.
Ce inseamna efectul Barbie in zilele noastre?
Daca am transforma-o pe Barbie intr-o femeie adevarata, mijlocul ei ar fi fost cu 39% mai mic decat cel al unei paciente anorexice si, in acelasi timp, aceasta femeie ar fi mult prea slaba pentru a avea menstruatie. In ciuda acestui corp scheletic, ea are, in mod miraculos, sani foarte mari. Este un corp imposibil de obtinut, astfel incat exista doar mai putin de o sansa la 100 de mii, ca o femeie sa arate in mod natural asa.
Fetitele care au participat la studiul cercetatorilor britanici au ajuns sa fie mult mai nemultumite de felul cum arata si de asemenea, ele aveau tendinta de a spune ca isi doresc un trup mult mai subtire, in comparatie cu fetitele care au primit pentru joaca papusi cu proportii normale.
Sursa foto: vikk007
„Atunci, de ce ne mai miram ca varsta medie cand fetitele incep sa tina dieta este 8 ani? Sau ca efectul Barbie nu dispare?”, ne intreaba jurnalista Mary Ann Sieghart. Potrivit unui studiu american, in cateva minute, unei femei adulte, nu ii va mai placea corpul ei, dupa ce priveste reclame cu modele slabe. Un grup de femei care a privit doar reclame ce contineau doar imaginea produsului, fara modele care sa le promoveze, nu si-au schimbat in niciun fel starea de spirit.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.