11 Ianuarie 2012 publicat în Social 30 share-uri

Elefantii deseneaza! Elefantii demonstreaza abilitati extraordinare de pictori.

Pe internet puteti gasi o multime de video-uri ce ii prezinta pe elefanti cum deseneaza cu o precizie uimitoare. Puteti chiar cumpara opere de arta realizate de catre talentatele pahiderme.

Elefantii deseneaza!

Nu te poti abtine sa nu exclami cu uimire atunci cand vezi asemenea demonstratie de talent. In Tailanda, ingrijitorii elefantilor exploateaza aceasta abilitate a elefantilor de a picta. Ei fac demonstratii pentru turisti si mai apoi, vand operele pahidermelor. Picturile lor pot fi chiar cumparate si online, fiind disponibile pe mai multe site-uri. (Unul dintre acestea este www.exoticworldgifts.com)

Exista foarte multi sceptici care pun talentul elefantilor pe seama instructorilor care i-au invatat sa deseneze. Este adevarat insa, fara o mare capacitate de a invata, elefantii nu ar fi reusit sa faca aceste desene incredibile. In plus, un ochi format de om care stie sa vada un desen, va observa cum, depilda, animalul reda prin accentuarea sau neaccentuarea liniei de contur, partile mai luminate sau pe cele umbrite. Dupa ce am studiat pentru multi ani desenul, va pot spune ca eu sunt uimita de aceste desene pe care reusesc sa le realizeze elefantii.

Animal Planet au dedicat la randul lor un episod din seria Animale Extraordinare, chiar "Elefantilor Picasso".

Extraordinary Animals: Pachyderm Picasso (Animale extraordinare: Pahidermele Picasso)

Cei de la Animal Planet au rugat o artista consacrata sa lucreze cu Hong, unul dintre cei mai talentati elefanti. Din cate se vede si in acest trailer, pictorita este impresionata la randul ei de modul cum elefantul tine bucatica de pastel in trompa si de modul cum traseaza acele linii ce par sa faca sens, pe foaia de hartie.

Un fragment din documentar:

Scepticii cred probabil ca elefantii nu fac decat sa respecte niste ordine pe care le primesc de la ingrijitori, dar s-a ajuns la concluzia ca, dupa ce sunt invatati sa foloseasca instrumentele, elefantilor chiar le place sa deseneze, motiv pentru care, acestia sunt invatati sa picteze si in gradinile zoologice.

Un blogger american povesteste cum o elefantica de la o gradina zoologica din Statele Unite, mai exact din Knoxville, a reusit sa invete sa picteze si de atunci comportamentul ei in cadrul turmei de elefanti a devenit mult mai activ. Deci, elefantii sunt incantati sa deseneze, dar totusi trebuie sa punem la indoiala satisfactia pe care o pot ei avea, dupa ce isi termina opera, mai comenteaza acest bloggerul.

Ceea ce ramane un fapt indubitabil, pe care l-am afirmat in nenumarate randuri, este ca elefantii sunt cu adevart niste animale sensibile si deosebit de inteligente.

de Iulia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri