31 Mai 2012 publicat în Shopping 28 share-uri

Colectia Levi's Water Less a redus consumul de apa prin combinarea mai multor procese intr-unul singur, incorporarea procesarii ozonului in timpul spalarii tesaturii si prin indepartarea apei din procesul de prespalare.

Cmunicat de presa

Moda la superlativ, consum minim de apa: Levi's Water<Less economiseste peste 172 milioane de litri de apa in aceasta vara

Daca vorbim despre apa folosita in fabricarea hainelor din jeans, pentru Levi's Water<Less, mai putin inseamna mai mult. In productia unei perechi obisnuite de jeans se folosesc in mod normal 42 de litri de apa, insa colectia Levi's Water<Less reduce consumul cu pana la 96% pentru anumite modele. Deja au fost produse peste 13 milioane de jeansi Water<Less, economisindu-se astfel numai in aceasta primavera, peste 172 milioane de litri - echivalentul apei consumate de 157.000 de oameni intr-un singur an.

Colectia Levi's Water<Less a redus consumul de apa prin combinarea mai multor procese intr-unul singur, incorporarea procesarii ozonului in timpul spalarii tesaturii si prin indepartarea apei din procesul de prespalare.

Mai mult decat aceasta inovatie in domeniul productiei, brandul Levi's a devenit partenerul organizatiei internationale Water pentru a face cunoscute problemele legate de consumul de apa si pentru a contribui la facilitarea accesului la apa potabila celui 1 miliard de oameni din intreaga lume care se confrunta cu aceasta problema.

Levi's Water<Less este doar una dintre modalitatile prin care Levi's incearca sa reduca impactul pe care produsele sale le are asupra mediului. Un studiu realizat de curand la initiativa Levi's dovedeste ca cea mai mare cantitate de apa utilizata in ciclul de productie a unei perechi de Levi's este implicata de cultivarea bumbacului iar odata cumparata, intretinerea unei perechi de jeansi implica utilizarea unei cantitati si mai mari de apa. Astfel ca Levi's face eforturi pentru a influenta reducerea consumului de apa in aceste segmente cheie - de la sprijinirea unor strategii de dezvoltare durabila aplicate in industria bumbacului pana la monitorizarea modului in care furnizorii utilizeaza apa in procesul de fabricatie.

Compania a lansat, de asemeni, campania "Eticheta pentru ingrijirea Planetei" prin care, etichetele de pe jeansii Levi's includ instructiuni despre modul in care consumatorii pot reduce impactul utilizarii hainelor
lor prin spalarea mai rara, spalarea in apa rece, curatarea chimica si donarea jeansilor cand nu mai sunt purtati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri