23 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 55 share-uri

Doamna doctor Irina Arsene, consultant nutritionist la Clinica de infrumusetare SlimArt, a fost de acord sa ne raspunda catorva intrebari legate de problemele de alimentatie specifice sezonului dar si despre cum am putea evita astenia de toamna cu ajutorul unei alimentatii sanatoase si echilibrate.

Dr. Irina Arsene : O dieta de detoxifiere, indiferent de anotimp, se poate face prin: cresterea aportului de fibre, prin folosirea plantelor cu efect laxativ si depurativ, masaj, bai calde, suna, sport.

Cea mai buna cura de detoxifiere este cea prin cresterea aportului de fibre. Fibrele stimuleaza tranzitul intestinal, ajuta la eliminarea toxinelor din colon. De asemenea se pot consuma si suplimente alimentare cu fibre, fara reactii adverse. Asadar, incepem sa crestem aportul de legume si fructe proaspete - cele 5 serviri zilnice recomandate.
Daca acest lucru nu este posibil, putem apela la suplimentele alimentare naturale pe baza de fibre (Colon Help) care se pot consuma in amestec cu iaurt, sucuri naturale, si se consuma obligatoriu si 1,5-2l apa zilnic. Alimente detoxifiante (cu continut mare de fibre) sunt: cereale integrale, germeni de grau, prune uscate, zmeura, nuci, linte, paine integrala, psyllium, anghinare, seminte de in, aloe, etc. Cu totii ar trebui sa facem o cura de detoxifiere de 1-3 luni, de doua ori pe an.
Nota: Doamna doctor Dr. Irina Arsene este consultant nutritionist la Clinica de infrumusetare SlimArt/ Adresa: Str Dobrota, nr. 15, sector 2, Bucuresti
Foto front si main: Shutterstock

I.S.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL




Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri