Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp. Este mai mult decat un pic de melancolie sau o stare de tristete sau de lipsa de energie; depresia poate avea un impact semnificativ asupra felului in care va bucurati de viata, de munca si de oamenii pe care ii iubiti.
Depresia afecteaza oamenii in mod diferit. Unii se simt tristi pentru perioade lungi de timp; pentru altii exista din cand in cand simptome de depresie. Daca treceti printr-un episod usor de depresie, s-ar putea sa fiti capabili sa continuati sa munciti si sa duceti la capat activitatile zilnice. Totusi, daca nu veti cauta un tratament pentru depresie, riscati sa deveniti si mai deprimat sau sa va imbolnaviti fizic. in cazuri si mai severe, depresia face oamenii incapabili sa comunice, incapabili sa-si desfasoare activitatile de rutina sau ii poate impinge la sinucidere. in aceste cazuri, este esential sa fiti sub supraveghere medicala.

Persoanele depresive pot respinge ideea de a cere ajutor deoarece considera aceasta un semn de slabiciune sau un defect sau cred ca se pot descurca singuri. Acum stim ca depresia, ca orice alta afectiune, are o cauza chimica si una biologica. Tratamentul depresiei are efect chiar si pentru persoanele in episod depresiv sever.

CE DETERMINA DEPRESIA?
Depresia poate fi determinata de evenimente stresante ale vietii, de alte boli, de anumite tratamente sau poate fi mostenita. Desi cauzele depresiei nu sunt intelese complet, stim ca are legatura cu un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Odata ce dezechilibrul este corectat, simptomele de depresie diminua.

CARE SUNT SIMPTOMELE?

Depresia e mai mult decat un sentimentul normal, temporar, de tristete, lipsa sperantei, asociat cu evenimente de viata dificile. Simptomele de depresie sunt adesea subtile la inceput. Poate fi dificil la inceput sa recunoastem ca simptomele pot avea legatura intre ele si ca ati putea fi depresivi. Simptomele comune sunt:
- Deprimare.
- Neputinta de a va bucura de viata.
- Probleme de concentrare.
- Schimbari in obiceiurile alimentare sau schimbari de apetit.
- Dificultatea de a merge la servici sau de a va duce la capat responsabilitatile zilnice datorita lipsei de energie.
- Sentimentul de vinovatie sau deznadejde; va intrebati daca viata merita taita sau nu
Kudika Tarot

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri