15 Decembrie 2010 publicat în Sanatate 118 share-uri

Moarea de varza are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor. O astfel de cura cu moare de varza contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul si tonifiindu-l.

In plus, moarea de varza este cunoscuta ca un remediu eficient impotriva greturilor cauzate de mancarea “grea”, dar si impotriva starilor de mahmureala. De asemenea, consumata in cantitati considerabile, moarea de varza are rolul de reglare a temperaturii corpului si de reducere a febrei. Totodata, gratie continutului sau bogat in vitamina C, aceasta licoare poate tine deoparte raceala si gripa.

Proprietatile moarei de varza o recomanda ca pe o modalitate de a inlatura raguseala sau durerile uscate din piept. In aceste situatii se recomanda administrarea moarei de varza diluata cu apa, precum si consumarea ei calda. Aveti insa grija la cantitatea de moare de varza pe care o consumati. O cantitate prea mare poate conduce la diare...

In medicina populara romaneasca, moarea de varza, utilizata extern, sub forma de comprese, calmeaza durerile de spate cauzate de hernie. Se tamponeaza zona cu dureri cu zeama de varza acra, aplicandu-se ulterior peste aceasta zona o felie de cartof crud.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri