„Pneumonia este una dintre bolile care pot fi prevenite si e pacat ca parintii sa nu fie informati despre acest lucru. Parintii ar trebui sa intrebe medicul de familie sau medicul pediatru despre modalitatile de preventie ale pneumoniei. Este o obligatie morala si un drept al copiilor.”, a declarat Prof. Dr. Oraseanu Dumitru - Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.
De mai bine de 10 ani, unul dintre militantii activi, la nivel international, in lupta contra pneumoniei este Dr. Keith Klugman - Profesor la Universitatea Emory din Atlanta, GA (USA). In opinia acestuia: „Vom progresa la nivel mondial in lupta contra pneumoniei daca organizatii precum cele care sprijina acum Ziua Mondiala impotriva Pneumoniei vor continua sa lupte impreuna, printr-un proces de educare continua si printr-o crestere a gradului de acces la metodele de preventie. Printre acestea, vaccinarea ocupa un loc principal. Pneumonia „ucide” sute de mii de copii in toata lumea si e frustrant sa aflam cand e prea tarziu ca am fi putut evita moartea acestora”, a adaugat Dr. Keith Klugman.
Coafuri în 2021: Ce tunsori, culori și stylinguri sunt în tendințe...

La copiii cu varsta mai mica de 5 ani, pneumonia provoaca moartea mai mult decat orice alta afectiune . Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, imunizarea cu un vaccin imbunatatit continuu este singura alternativa de preventie a pneumoniei. In Romania, bolile pneumococice si, indirect, pneumonia este principala cauza a mortalitatii infantile. In situatia in care copilul nu a fost vaccinat preventiv si se imbolnaveste de pneumonie, tratamentul care se aplica este cel cu antibiotice.
Nivel crescut de zahăr în sânge în sarcină, pericol pentru mamă și...

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili