Probabil ca ai incercat cel putin o dieta periculoasa pana acum. Rezultatele au fost uimitoare la inceput, dar imediat ce ai incetat-o kilogramele s-au pus la loc. Nu toate dietele ni se potrivesc, desi avand in vedere publicitatea care se face curelor si pastilelor minune, ai impresia ca poti slabi cat ai zice "peste".
6. Hrana dietetica

Alege lapte si iaurt degresate, sucuri naturale (preferabil realizate de tine), sunca slaba de pui sau curcan, branza dietetica. Avem atat de multe optiuni, incat este pacat sa nu profitam.

7. 2 litri de apa

Daca bei prea putina apa, atunci exista riscul sa incepi sa retii apa. Uita de sucurile carbogoase sau de bauturile de tip cola. Au aditivi periculosi, pot cauza carente de calciu si uneori e posibil sa te deshidrateze. Stim ca este mai placut sa bei o Cola decat o apa plata, dar gandeste-te si la sanatatea ta.

8. Nu face din slabit o obsesie

Ce sens are sa te urci pe cantar zilnic? Fluctuatiile in greutate pot fi datorate si retinerii de apa, constipatiei, asa ca de ce sa te decurajezi observand fluctuatii iritante, cand poti sa te cantaresti o data pe saptamana? Stabileste-ti obiective realiste. 10 kilograme in doua saptamani este un vis, nu o realitate. Gandeste-te ca daca vei slabi rapid, nu vei elimina numai grasime, iar scaderea este temporara. Micsorandu-ti prea mult cantitatea de calorii, nu vei face decat sa iti pui bete in roate, dand peste cap propriul metabolism. Cu cat vei manca mai putin, cu atat organismul tau se va obisnui mai rapid cu putina hrana, isi va face rezerve si iti va zadarnici planurile de slabire. Daca de fiecare data cand tii dieta, te gandesti numai la mancare si la felul cum arati, atunci elimina gandurile periculoase. Dieta nu este un scop in sine, ci este un mijloc. Unii uita acest mic amanunt si isi pun viata in slujba dietelor.

9. Sport

Sportul face minuni. Fie ca faci 15 minute de gimnastica zilnic, mergi la sala, alergi sau pur si simplu mergi mult pe jos, toate acestea ajuta. Nu trebuie neaparat sa transpiri si sa te extenuezi. Si o plimbare lunga in aer liber conteaza.

Un articol de Georgeta Boboc

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri