10 Aprilie 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

Deși hemoroizii sunt prezenți în mod natural în corpul nostru, aceștia devin o sursă de neplăceri, atunci când se inflamează și cresc în dimensiuni. Orice persoană poate să se confrunte, la un moment dat, cu această afecțiune, indiferent de vârstă, sex, rasă ori etnie. Cu toate acestea, probabilitatea de a dezvolta un episod de boală hemoroidală tinde să crească, odată cu înaintarea în vârstă.

Dacă în urma unei discuții cu medicul specialist, ți s-a recomandat să folosești cremă pentru hemoroizi, află că există câteva sfaturi utile pe care ar trebui să le urmezi, pentru o aplicare corectă. În cele ce urmează, vei afla recomandări pentru ca aplicarea cremei pentru hemoroizi să fie una benefică pentru tine.

Cum te poate ajuta o cremă pentru hemoroizi?

În primul rând, crema hemoroizi conține ingrediente active, care ajută la reducerea inflamației, calmează durerea, ameliorează disconfortul provocat de senzația de mâncărime și arsură, simptome asociate cu apariția hemoroizilor. De asemenea, utilizarea corectă a tratamentului local sub formă de cremă poate accelera procesul de vindecare.

În cât timp ar trebui să se vadă efectele cremei pentru hemoroizi?

Timpul necesar pentru ca efectele cremei pentru hemoroizi să fie vizibile variază în funcție de severitatea afecțiunii și de tipul de cremă utilizată. În general, mulți oameni observă o îmbunătățire a simptomelor în decurs de câteva zile de la începerea aplicării cremei pentru hemoroizi. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate optime, este important să urmezi cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj și să aplici crema așa cum îți recomandă medicul, pentru a împiedica reapariția bolii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Dacă nu observi nicio îmbunătățire sau dacă simptomele devin mai grave după o săptămână de utilizare, este recomandat să te adresezi medicului tău, pentru evaluare și recomandări suplimentare.

Ce este nevoie să faci înainte de aplicarea cremei pentru hemoroizi?

Înainte de aplicarea cremei pentru hemoroizi, este important să urmezi câțiva pași, pentru ca procedura să fie cât mai eficientă și sigură posibil:

  • Golește-ți intestinele, fără să te forțezi. Încearcă să mergi la toaletă înainte de aplicarea cremei, pentru ca tratamentul să rămână cât mai mult în zona afectată;
  • Efectuează toaletă locală după fiecare scaun, cu apă caldă și un săpun blând, astfel încât să nu iriți zona rectului. Usucă bine, prin tamponare, cu un prosop moale;
  • Spală-te bine pe mâini, cu apă caldă și săpun, înainte de a folosi crema pentru hemoroizi. Acest lucru va reduce riscul de contaminare bacteriană în zona afectată;
  • Evită folosirea altor produse cosmetice sau medicale în această zonă, înainte de aplicarea cremei.

Sfaturi și recomandări pentru aplicarea externă și internă a cremei pentru hemoroizi

  • Pentru aplicarea externă a cremei, pune o cantitate mică de cremă pe deget și masează ușor zona afectată, în jurul anusului. Evită aplicarea pe pielea iritată sau deteriorată și asigură-te că nu intră în contact cu ochii sau cu alte mucoase.
  • Pentru aplicarea internă a cremei, utilizează un aplicator adecvat, furnizat cu produsul sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Introdu delicat aplicatorul în anus și aplică puțină cremă în interior.
  • După aplicare, curăță aplicatorul și mâinile cu apă caldă și săpun, pentru a preveni contaminarea și răspândirea bacteriilor. Închide etanș tubul, pentru a evita uscarea sau contaminarea produsului.
  • Citește și urmează cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul cremei, pentru a obține rezultate optime. Respectă frecvența și cantitatea recomandată de aplicare, pentru a maximiza eficacitatea tratamentului. De obicei, se recomandă aplicarea cremei de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, sau de câte ori îți spune medicul tău.
  • Lasă crema să acționeze câteva ore. Evită să folosești toaleta și să-ți atingi zona afectată, în acest interval.

Respectarea sfaturilor și a recomandărilor pentru aplicarea externă și internă a cremei pentru hemoroizi poate ajuta ca efectele tratamentului să se vadă mai repede. Totuși, este important să consulți întotdeauna medicul ori farmacistul pentru orice îngrijorare sau întrebări suplimentare, legate de utilizarea cremei pentru hemoroizi.

Sursă foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri