8 Iulie 2021 publicat în Sanatate 22 share-uri

Un părinte este adesea primul care observă când un copil are un umăr mai înalt decât celălalt sau vede talie ori șolduri neuniforme. Toate acestea pot fi avertismente privind scolioza. Un screening frecvent, făcut de părinte, la domiciliu poate ajuta la detectarea și intervenția precoce.

Pentru scolioza severă, tratamentul standard este o intervenție chirurgicală care implică fuzionarea coloanei vertebrale. Procedura stabilizează coloana vertebrală cu șuruburi și tije și este extrem de eficientă. Pentru un grup anume de pacienți cu scolioză, o intervenție chirurgicală inovatoare denumită Vertebral Body Tethering (VBT) poate fi o alternativă la fuziunea coloanei vertebrale.

“Aceasta este o procedură extrem de avansată efectuată doar de câteva echipe medicale din întreaga lume. Flexibilitatea coloanei vertebrale păstrată în timp ce coloana vertebrală continuă să crească plus o perioadă mai scurtă de recuperare sunt avantaje majore ale VBT. După procedura minim invazivă, copilul se poate întoarce la școală într-o săptămână sau două și se poate implica în toate tipurile de sport 3 luni mai târziu. Deformarea coloanei vertebrale este parțial corectată în timpul intervenției chirurgicale, iar corecția spontană continuă în timp, odată cu creșterea pacientului. Centrul de Tratament Complet al Coloanei Vertebrale Acibadem Maslak a fost primul care a aplicat noua metodă în afara SUA, țara în care a fost inventat. În ultimii 7 ani, peste 100 de pacienți au fost tratați cu Vertebral Body Tethering la Acibadem,”, menționează Profesorul Ahmet Alanay.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Foto fr si main: De la jeffy11390 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri