Dieta macrobiotica uimeste prin simplitatea sa. Alimentele permise in dieta macrobiotica sunt in stare naturala, cat mai putin prelucrate. Dieta South Beach este o dieta mai sofisticata putin, insa contine numarul de mese indicat de medicii nutritionisti si va ajuta sa slabiti asigurand totusi necesarul de calorii pentru o viata sanatoasa.

Masa de dupa-amiaza : rontaiti cateva nuci, migdale sau fistic. Nu exagerati insa cantitatile, alunele, nucile, fisticul fiind foarte calorice.

Cina: masa de seara poate fi bogata in legume si carne slaba de pui sau peste. Astfel ca puteti manca un gratar de pui sau peste cu lamaie si o salata pe masura. Daca doriti un desert, puteti amesteca un castronas de urda cu cacao, migdale si alte mirodenii, insa fara zahar.

Alimente interzise:

FAINOASE: paine, cereale, paste, produse de patiserie, fulgi de ovaz, orez,
CARNE: vita, pasare - pui (aripi, pioept si pulpe), porc, vitel, rata, gasca, produse semi-preparate,
LEGUME: morcovi, porumb, cartofi, rosii (maxim una/zi), sfecla,
FRUCTE:orice fel de fructe.
LACTATE: branza cu continut mare de grasimi, iaurt, inghetata, lapte de soia, smantana, lapte (integral, semidegresat),
ALCOOL: de orice fel, inclusiv bere si vin.
DULCIURILE de orice fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Dieta disociata in 5 zile

In prima zi: se consuma numai carne, fiarta sau la gratar, nu prajita (include lipide). Se pot consuma de asemenea mezeluri usoare, cu cat mai putine grasimi, precum cele de pasare (in special pui sau curcan).

In a doua zi: se vor consuma numai legume crude sau fierte. Nu se vor folosi sosuri cu uleiuri sau orice alt tip de condimente ce contin grasimi sau dulciuri (maioneza).

In a treia zi: se pot consuma lactate de diferite tipuri, fie branzeturi, iaurturi, lapte, exceptand smantana si cascavalul care sunt foarte bogate in grasimi.

In a patra zi: se poate consuma carne de peste, preferabil cod, ton sau stiuca.

In a cincea zi se vor consuma numai fructe. Acestea pot fi consumate ca atare, sub forma de sucuri (neindulcite), salate de fructe (fara adaosuri) etc.

Sper ca aceste diete sa va fie de folos, iar de cunoasteti alte diete incercate de dumneavoastra care au dat rezultate va asteptam sa nu le marturisiti mai jos, in rubrica de comentarii ori pe Forumul Kidz.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole de pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

5 secrete ale imunitatii

Cosmeticele folosite in timpul sarcinii dauneaza sanatatii copilului

Sarcina placuta cu aromoterapie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri