Un organism echilibrat inseamna un organism sanatos

2. Consumul alimentelor antioxidante

Fie ca vrem sau nu, fie ca mancam nepotrivit sau incercam sa mancam cat mai sanatos, toxinele nu reusesc sa paraseasca definitiv organismul nostru, asa ca este neaparata nevoie ca alimentatia noastra obisnuita sa contina si alimente antioxidante si anti-inflamatorii precum seminte, fructe, legume si ierburi aromatice.

Aceste alimente au rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a ne apara organismul de eventuale infectii sau afectiuni care mai de care mai severe si mai neplacute.

3. Culoare in farfurie

Nu stiu daca vi s-a intamplat vreodata sa preparati o salata si sa simtiti ca este lipsita de culoare, iar in acel moment sa mai adaugati o conserva de porumb, un ardei rosu, sau orice altceva poate varia nuantele prezente in farfurie.

Acest lucru nu este placut numai olfactiv ci este extreme de benefic pentru sanatate. Cu cat varietatea fructelor si a legumelor consumate la o masa este mai mare, cu atat organismul beneficiaza de mai multe vitamine si minerale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

4. Mancarea sanatoasa se prepara acasa

Aici intervine din nou lipsa timpului, insa atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, timpul nu ar trebui sa fie o variabila dependenta. Prin prepararea propriei hrane controlul pe care il avem asupra alimentelor consumate este 100%, astfel ca putem consuma in siguranta tot ceea ce preparam cu propriile maini.

5. Spuneti NU stresului

Credeti sau nu, stresul este unul dintre cei mai mari inamici ai unei sanatatii echilibrate a propriului organism. In momentul in care stresul depaseste limita admisa, dezechlibrele incep sa isi faca de cap, iar afectiunile usoare sau nu chiar, sa ne creeze diferite neplaceri.

Un somn odihnitor este secretul catre un stil de viata sanatos, catre un organism sanatos si catre un chip frumos.

foto prima pagina: suc natural, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri