Cauzele intarzierii menstruatiei sau amenoreei sunt diverse, insa inainte de a le enumera si explica va trebui mai intai sa stiti ce decizii sa luati in momentul in care observati ca menstruatia intarzie.

- Medicatia. Anumite medicamente pot avea acest efect, cum ar fi: contraceptivele, antidepresivele, corticosteroizii orali, antipsihotice, alte terapii hormonale, chimioterapice etc.

- Dietele neechilibrate, infometarea, regimul alimentar necorespunzator, nesanatos sau tulburari ale comportamentului alimentar: bulimie, anorexie.

- Dezechilibrele hormonilor sexuali care pot sa apara in unele patologii ovariente (sindromul ovarului polichistic spre exemplu) si nu numai.

- Efortul fizic intens

- Bolile cronice si disfunctiile tiroidiene duc de asemenea la intarzierea ciclului menstrual.

Tratamentul este in genral profilactic (modificarea dietei, a orelor de somn, terapii antistres) insa poate fi si hormonal in cazul in care tratamentul profilactic nu da rezultate.

Atentie!

Chiar daca menstruatia intarzie, aceasta nu inseamna ca ovulatia nu s-a produs, deci si in perioada de intarziere a menstruatiei femeia poate ramane insarcinata!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healhy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Sindromul premenstrual - metode de evitare

Celulele stem – revolutia stiintifica in medicina

Cum sa combatem astenia de toamna


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri