Lasa-te surprinsa de cel mai spectaculos curcubeu al naturii, cel care iti va aduce viata indelungata si fata de boala, CURCUBEUL ALIMENTELOR! Descoperiri uimitoare din partea oamenilor de stiinta tin sa ne aduca la cunostinta beneficiile extraordinare ale fructelor si legumelor pigmentate intens, dar nu numai.


Puterea VERDELUI. Legumele si fructele verzi


Gasim verdele in merele verzi, in struguri, in kiwi, avocado, alune pistachio, broccoli, spanac, bame, zucchini, salata verde, sparanghel, frunze de telina, mazare, castraveti, andive, varza, varza de Bruxelles, ardei gras verde, mazare, fasole pastai, varza kale, patrunjel, spanac, praz, rucola, stevie, varza bok choy etc.

Clorofila continuta de plantele verzi contribuie la scaderea riscului aparitiei cancerului de ficat conform ultimelor cercetari. In plus, apigenina si luteolinul, o pereche de flavonoide ce se gasesc in alimentele verzi, au proprietati neuroprotective ce combat boala Alzheimer.

Alimentele de culoare verde inchis contin potasiu, fibre, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina C, carotenoizi, acizi grasi omega 3. Luteina si triptofanul contine de alimentele verzi ajuta la intarirea oaselor si a dintilor, la mentinerea unei vederi bune si la instalarea degenerarii maculare si apara impotriva anumitor forme de cancer (cancer la stomac, cancer al sanilor si ovarian, cancer colorectal si al cancerului la plamani). Spanacul este bogat in luteina, iar broccoli contine o serie de compusi ce previn instalarea celulelor canceroase, protejand in acelasi timp si inima.

Aceste legume verzi sunt bogate in glucosinolati, un compus care protejeaza impotriva dezvoltariii cancerului. Sunt totodata bogate in vitamina K de care ai nevoie ca sa previi diabetul, reducand totodata riscul cancerului pancreatic. Mananca aceste alimente de cel putin doua ori pe zi pentru a reduce riscul cancerului”, se arata pe www.doctoroz.com.

Foto: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri