Puterea VERDELUI. Legumele si fructele verzi
Gasim verdele in merele verzi, in struguri, in kiwi, avocado, alune pistachio, broccoli, spanac, bame, zucchini, salata verde, sparanghel, frunze de telina, mazare, castraveti, andive, varza, varza de Bruxelles, ardei gras verde, mazare, fasole pastai, varza kale, patrunjel, spanac, praz, rucola, stevie, varza bok choy etc.
Clorofila continuta de plantele verzi contribuie la scaderea riscului aparitiei cancerului de ficat conform ultimelor cercetari. In plus, apigenina si luteolinul, o pereche de flavonoide ce se gasesc in alimentele verzi, au proprietati neuroprotective ce combat boala Alzheimer.
Alimentele de culoare verde inchis contin potasiu, fibre, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina C, carotenoizi, acizi grasi omega 3. Luteina si triptofanul contine de alimentele verzi ajuta la intarirea oaselor si a dintilor, la mentinerea unei vederi bune si la instalarea degenerarii maculare si apara impotriva anumitor forme de cancer (cancer la stomac, cancer al sanilor si ovarian, cancer colorectal si al cancerului la plamani). Spanacul este bogat in luteina, iar broccoli contine o serie de compusi ce previn instalarea celulelor canceroase, protejand in acelasi timp si inima.
“Aceste legume verzi sunt bogate in glucosinolati, un compus care protejeaza impotriva dezvoltariii cancerului. Sunt totodata bogate in vitamina K de care ai nevoie ca sa previi diabetul, reducand totodata riscul cancerului pancreatic. Mananca aceste alimente de cel putin doua ori pe zi pentru a reduce riscul cancerului”, se arata pe www.doctoroz.com.
Foto: Sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie