Lasa-te surprinsa de cel mai spectaculos curcubeu al naturii, cel care iti va aduce viata indelungata si fata de boala, CURCUBEUL ALIMENTELOR! Descoperiri uimitoare din partea oamenilor de stiinta tin sa ne aduca la cunostinta beneficiile extraordinare ale fructelor si legumelor pigmentate intens, dar nu numai.

Puterea ORANJULUI. Legumele si fructele oranj

Portocaliul, una dintre cele mai spectaculoase culori ale spectrului curcubeului, se gaseste din abundenta in alimente precum morcovi, mango, piersici, nectarine, dovleac, cartofi dulci, sofran, mandarine, portocale, cartofi dulci, bostanel, pepene galben.

Cel responsabil pentru minunata culoare oranj nu este altul decat betacarotenul, un terpenoid transformat de organism in vitamina A. Vitamina A are mai multe roluri in organism, ajutand la buna functionare a celulelor albe ale sangelui si la normalizarea cresterii si divizarii celulelor. Aceasta vitamina, alaturi de alte doua tipuri de carotenoide, luteina si zeaxantina, este totodata esentiala pentru intarirea sistemului imunitar si a mentinerii calitatii vederii.

Consumarea de alimente portocalii in mod regulat poate atrage dupa sine scaderea colestorului si reducerea riscului atacului cerebral si a celui de cord. Mai mult, sunt studii care demonstreaza ca betacarotenul responsabil pentru acest pigment portocaliu are un efect anticarcinogen si poate stopa dezvoltarea celulelor cancerigene la nivelul stomacului. Portocaliul din morcovi si din cartofii dulci ajuta la prevenirea bolilor de inima scazand colesterolul si ajutand la reducerea riscului atacului cerebral. Acidul cafeic pe care il regasim tot in morcov are si el proprietati anticancerigene.

“Sa consumam aceste alimente oranj de cel putin doua ori pe saptamana”, este sfatul pe care ni-l daruieste cu multa convingere dr. Oz.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri