22 Martie 2013 publicat în Sanatate 55 share-uri

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

Este posibil ca in primele 1-2 zile ale dietei sa apara simptome de ameteala sau de oboseala fizica. Acestea sunt normale si fac parte din procesul natural de detoxifiere a organismului. Daca insa aceste simptome persista, dieta se va intrerupe, reluandu-se treptat consumul de alimente cu un continut proteic mai ridicat.

Dieta de detoxifiere pe baza de sucuri naturale

Acesta este un tip destul de restrictiv de cura detoxifianta. De aceea, nu se recomanda urmarea ei fara avizul medicului si nu pentru mai mult de 3 zile la rand. In plus, inainte de inceperea dietei si dupa terminarea ei se vor urma anumiti pasi <de tranzitie> in regimul nostru alimentar.

Alimentatia naturala premergatoare dietei de detoxifiere cu sucuri

Inainte de inceperea unei diete bazate in exclusivitate pe sucuri naturale din fructe si legume, se vor elimina din alimentatie cofeina si alcoolul, alimentele procesate, alimentele care contin zahar, derivatele din grau, precum si alimentele de origine animala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

De asemenea, se va urmari reducerea treptata a cantitatii de alimente solide ingerate, pentru ca adaptarea organismului la o alimentatie in intregime lichida sa fie cat mai usoara. Astfel, fructele si legumele proaspete, consumate ca atare, vor constitui in ultima faza alimentatia sanatoasa premergatoare dietei de detoxifiere cu sucuri.

Dieta de detoxifiere cu smoothie-uri din fructe si legume

In timpul dietei propriu-zise, se recomanda consumul zilnic a 1-2 litri (sau 4-8 pahare) de suc natural din fructe si legume, alaturi de multa apa plata. Ideal ar fi ca sucul sa fie pregatit de noi in casa. Daca insa nu avem intotdeauna timp, putem apela ocazional si la fresh-urile pregatite pe loc in magazinele / localurile bio sau cu profil naturist.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri