Dieta Ultrametabolism este o metoda eficienta de a va controla greutatea si de a scapa de kilogramele in plus, prin cresterea metabolismului, respectand anumite reguli de alimentatie sanatoasa.

Dieta ultrametabolism recomanda:

Alimente bogate in omega 3

  • Seminte de in
  • Nuci
  • Seminte de dovleac
  • migdale
  • Somon
  • Ulei de masline

Acizii grasi omega-3 ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si cerebrale. Grasimile sanatoase (mononesaturate si polinesaturate-omega) activeaza genele care intervin in controlul greutatii.

Fructe si legume

Fructele si legumele sunt alimentele de baza in dieta ultrametabolism si sunt consumate in stare naturala, neprocesata sau cat mai putin procesata.

Carbohidrati

In dieta Ultrametabolism se pune accentul pe consumul carbohidratilor complecsi (care elibereaza glucoza progresiv, fara a produce o crestere brusca a glicemiei, precum se intampla in cazul dulciurilor).

Surse de carbohidrati complecsi sunt fructele, legumele, leguminoase (soia, fasole, linte, mazare), cereale integrale, nuci si seminte.

Principii din dieta Ultrametabolism

Proteine

Consumati proteine (digestia lor creste consumul de calorii si metabolismul, produc satietate si nu cresc nivelul glicemiei brusc).

Alimente recomandate: carne slaba, oua, peste, nuci, seminte, leguminoase (soia, fasole) si lactate degresate.

Grasimi sanatoase

Adaugati grasimi sanatoase: mononesaturate si polinesaturate! Aici sunt incluse uleiurile vegetale (de masline, cocos), pestele bogat in omega (somon, ton, pastrav,herring), nucile, semintele.

Fibre

Cresteti aportul de fibre! Este usor daca va amintiti de “banalele” mere si pere, foarte bogate in fibre, de orezul brun si de toate legumele!

Un mar mediu (consumat cu coaja) are 4 grame de fibre, iar necesarul de fibre al organismului este de 25-30g/zi! Iar para necuratata are si mai multe fibre decat marul!

Ceai verde

Beti ceai verde: accelereaza metabolismul!

Capsaicina

Alegeti capsaicina! Capsaicina este un antioxidant cu efecte remarcabile asupra metabolismului, pe care il gasiti in chilli, ardei usturat, piper.

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri