Dieta Ultrametabolism este o metoda eficienta de a va controla greutatea si de a scapa de kilogramele in plus, prin cresterea metabolismului, respectand anumite reguli de alimentatie sanatoasa.

Micul-dejun

Nu sariti peste nicio masa, mai ales peste micul-dejun care este de obicei “abandonat”.

Vitamine B

Consumati alimente bogate in vitamine din complexul B, deoarece iau parte la procesele enzimatice de metabolizare a principiilor alimentare. Surse alimentare de vitamine din complexul B: legume, seminte, peste, fasole, galbenus, carne.

Mese dese

Autorul recomanda sa mancam trei mese principale si 2 gustari, la aproximativ aceleasi ore (pe cat este posibil). Mesele dese vor duce la consumarea unor portii mai mici, vor mentine constant nivelul glicemiei si al energiei, pe parcursul zilei si va vor creste energia (datorita digestiei mai rapide).Compuneti mese din alimente sanatoase si naturale, bogate in nutrienti.

Nu mai mancati nimic cu trei ore inainte de culcare.

Usturoi

Nu omiteti usturoiul! Usturoiul creste metabolismul si mai ales arderea grasimilor. El ajuta si la stabilizarea nivelului glicemiei.

Cafea

Consumatorii de cafea sunt sfatuiti sa bea numai jumatate de ceasca pe zi. Restul sa-l inlocuiasca cu ceaiul verde.

Sport

Faceti putina miscare in fiecare zi, chiar si o plimbare de 20 minute (dar fara sa fiti stresati!)

Odihna

Dormiti cel putin 7 ore/noapte, ca sa reduceti nivelul hormonilor de stres si apetitul exagerat! Ideal este sa pastrati mereu aceeasi ora de culcare si de trezire.

Alergii?

Evitati alergenii si factorii care va produc alergii (daca nu ii cunoasteti, faceti testele necesare pentru a-i descoperi), intrucat mentin o stare inflamatorie, care nu este benefica in organism.

Dieta anti-inflamatie

Consumati alimente care reduc inflamatia in organism: peste, fructe, legume si evitati alimentele care induc inflamatia: grasimile saturate, grasimile trans, dulciurile (zaharul rafinat, indulcitorii).

Tiroida

Asigurati-va de buna functionare a glandei tiroide. Pentru aceasta se recomanda urmatoarele teste: TSH, FT4, FT3 si anti-TPO (anticorpi anti-tiroidperoxidaza).

In concluzie

Alimentele neprocesate (legume, fructe) contin enzime ce reduc riscul de cancer si ajuta la detoxifierea intregului organism, functionand ca niste medicamente 100% naturale!

"Daca alegi alimentele potrivite, nu trebuie sa iti faci griji de altceva pentru ca totul se va rezolva de la sine", spune doctorul Hyman.

articol de ioana paunescu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri