Daca depresia si anxietatea fac ravagii in randul oamenilor de diverse categorii de varsta, gandurile paranoice si temerile nejustificate nu ne ocolesc nici ele, se arata intr-un nou studiu aparut recent.
Conform studiului, oamenii care calatoresc in mod frecvent cu metroul nu au manifestat in timpul experimentului astfel de sentimente de neincredere cu privire la cei din jur. “Gandirea paranoica a devenit un subiect de importanta nationala pentru multe natiuni, tinand cont si de faptul ca amenintarile teroriste la care sunt supusi oamenii sunt din ce in ce mai frecvente. Nu de putine ori, teama pe care o resimtim unul fata de celalat pare a fi singurul lucru care uneste oameni diferiti din colturi diferite ale lumii. A devenit atat de comuna incat cu greu poate fi disociata de insasi natura noastra umana”, mai afirma Freeman.

“In momentul actual, o treime din populatie manifesta ganduri suspicioase cu privire la cei din jur, ceea ce nu ar trebui sa ne surprinda pentru ca interactiunea sociala insasi se bazeaza pe criterii de acordare a increderii Ceea ce ridica insa unele probleme este modalitatea in care se manifesta aceste ganduri, oamenii fiind inclinati spre aceste ganduri mai ales atunci cand se afla in mijloacele de transport publice. Spatiile inchise din mijloacele de transport in comun creeaza senzatia de captivitate, oamenii simtindu-se supravegheati si studiati de catre ceilalti oamenii ce calatoresc. Din cauza faptului ca nu intotdeauna auzim sau intelegem ceea ce discuta cei din jur, temerile si suspciunile nejustificate se amplifica. Oamenii care au fost victimele atacurilor cu bomba in metroul din Londra sunt cei experimenteaza cel mai des astfel de ganduri ”, este de parere Freeman.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri