Psihologii ne reamintesc duiosia cu care mamele stiu sa netezeasca fruntile copiilor, alungand toate temerile si nelinistile cuibarite in sufletele lor - dragostea fiind cea mai directa cale de atenuare a nelinistii, cale al carui principiu activ se rataceste, din nefericire, de multi dintre noi, odata ajunsi la maturitate.

Rasul, plansul, agresivitatea verbala sunt alte modalitati de eliberare a tensiunilor, efectul obtinut fiind restabilirea echilibrului mental.

Retragerea emotionala intr-un somn excesiv pare a fi o cale adoptata de unele persoane pentru a face fata dificultatilor, aceste persoane gasind in repaus inchiderea portilor catre realitate.

A discuta despre starea emotionala dominanta sau a te ruga. Iata doua retete verificate de eliberare a tensiunilor create de conflictele familiale sau profesionale. Aceasta verbalizare duce la formularea unor noi puncte de vedere sau chiar la disparitia unor tensiuni minore.

Incercarea de a gasi explicatii strict logice la problemele ce ne framanta este un mecanism folosit frecvent, ce poate aduce o anume satisfactie, datorata curajului de a le fi dezbatut. In acest caz, trebuie evitate cel putin doua potentiale pericole: fie sa-ti analizezi si reanalizezi situatia, in asteptarea unor solutii, creionand terenul gandirii obsesionale, fie sa dai o explicatie ce pare satisfacatoare pe moment, eliberandu-te chiar de vina, responsabilitate, in final nesatisfacand realitatea faptica.

Altii dintre noi incearca sa se elibereze de stres printr-un comportament activ: joc, munca fizica, sport, acestea fiind in fond mecanisme de descarcare a energiei in exces.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garantia succesului acestor mecanisme este o chestiune relativa, senzatia de disconfort, efortul de concentrare intelectuala si de control personal, mergand pana la izolarea individului, perturbarea relatiilor interpersonale sunt doar cativa indici ai neputintei de a lupta si a iesi invingatori in fata stres-ului.

In zilele noastre important este sa constientizam ce probleme avem si cate dintre ele se datoreaza stres-ului. Dusman recunoscut sau nu, el poate fi invins prin apelarea la o modalitate eficienta care vine in slujba omului contemporan: psihoterapia - stiinta a sufletului, capabila sa descopere in oameni resorturi si mecanisme de a iesi invingatori din orice lupta. Nimic nu poate inlocui echilibrul fizic si psihic care creeaza starea de bine, de fericire pe care toti oamenii o doresc.

Autor: Psiholog Mirela Zivari
Institut: www.terapiam.ro; Sursa: Psiholife.ro

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri