Trecutul este plin de lectii, iar lectiile cele mai profunde pe care le avem de invatat provin in mare parte din marile "greseli".

Atunci cand iti alegi bucatile de trecut asupra carora te intorci, intoarce-te asupra acelor franturi de trecut care iti sunt dragi si care nu sunt incarcate de rau sau durere. Orienteaza-te asupra aspectelor luminoase si pozitive ale trecutului tau. Cand te intorci la el, trecutul trebuie sa te prinda cu zambetul pe buze… Acela este trecutul potrivit. Doar lui, trebuie sa-i dai, TEMPORAR, dreptul sa revina la viata. Si chiar daca cineva se simte rau din cauza unei actiuni ale tale trecute, iar tu ai incercat sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a indrepta acea greseala si a-ti obtine iertarea, tot ai dreptul sa te poti ierta. Cine nu are??.... In loc sa te concentrezi asupra lucrurilor din trecut pe care nu le poti schimba, concentreaza-te asupra lucrurilor din prezent care pot fi schimbate. De ce nu am face asta? Ce ne retine? Trecutul? Daca mai poate fi schimbat, schimba. Astfel, iti va fi astfel mai usor sa “inchizi” trecutul. Daca nu mai poate fi nimic schimbat, lasa. Lasa-l sa plece. Pe el trecutul tau. Cu tot ce e in el…

Ceea ce poti face in cazul in care consideri ca ai facut greseli in trecutul tau sau ai luat decizii gresite este sa intelegi ca greselile nu ne definesc niciodata ca persoane. Nu suntem nici greselile noastre trecute, nici greselile noastre prezente. Iar greselile de fapt nu sunt greseli. Sunt doar un efect al alegerii pe care ai luat-o la un moment dat crezand ca este cea mai buna alegere pentru tine, crezand ca este drumul cel mai drept la momentul respectiv.

Trecutul este plin de lectii, iar lectiile cele mai profunde pe care la avem de invatat provin in mare parte din marile “greseli”. “Evenimentele trecutului nu exista nicaieri in alta parte decat in amintirile tale, ceea ce da nastere sentimentelor si gandurilor pe care le avem despre ele. Evenimentele in sine sunt neutre. Le judecam bazandu-ne pe modul in care ne afecteaza. Clasificam ca amintiri frumoase acele lucruri si evenimente care au fost in beneficiul nostru. Clasificam in amintiri urate acele lucru care ne-au facut rau. Nu evenimentele in sine raman cu noi, ci sentimentele care ne raman din acele perceptii trecute. Si chiar daca nu putem schimba amintirile evenimentelor, putem schimba interpretarea noastra asupra lor”. (doctorul Alex Likerman in revista psychologytoday.com)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri