Trecutul este plin de lectii, iar lectiile cele mai profunde pe care le avem de invatat provin in mare parte din marile "greseli".

"Trecutul este ceea ce iti amintesti, iti imaginezi ca iti amintesti, te convingi ca iti amintesti sau te prefaci ca iti amintesti." - Harold Pinter

Nu iti spune nimeni ca este usor. Nu iti spune nimeni ca este al naibii de greu. Trebuie sa afli singur. Sa te chinui de unul singur. Sa te lupti cu cel mai mare dusman al tau: TU. Sa scotocesti printre amintiri. Sa revii, iar si iar, asupra unei actiuni pana cand ti se taie respiratia. Sa contrazici cu incapatanare pe acel cineva care iti spune ca timpul vindeca de la sine. Sa ti se usuce sangele de dor. Dor de ce? Cu timpul, aceeasi bruta de timp, dorul tau nu mai are nici macar un obiect –chip fix. Intre timp, in prezent, a imbatranit si el… Sa te convingi ca, de fapt, undeva unde nimeni nu vede si ajunge, acolo da, acolo poate, in acel colt al inimii… tu crezi inca in iubire, cuvant meschin, patetic ce se intampla intotdeauna doar altora.. Sa ti se stranga inima de gestul dureros al unei iubiri care a ales sa plece. Sa bajbai in prezent ca in cel mai negru intuneric, intrebandu-te pentru ce Dumnezeu te afli aici. Chiar asa…

Pentru ce? Sa aduci in ochii memoriei un gest pe care l-ai facut mai demult. Pana cand in coltul inimii se strang milioane de pareri de rau. Pe care sa le stergi cu nervi si descurajare. Sa strangi o mie de “daca” la pieptul tau si sa-i strangi in brate ani la rand. Sa-ti sece puterea de a ierta simplu, inocent. Sa cari cu tine zilnic o povara pe umeri si sa te obisnuieste sa traiti impreuna, intr-o chinuita simbioza. Sa cazi prada aceleiasi greseli. Sa lasi sa te raneasca cu aceeasi greseala cu care ai mai fost ranita. Sa lasi trecutul sa iti dicteze prezentul.

Si toate astea ca sa intelegi. DOAR CA SA INTELEGI. Ca sa intelegi ca nu esti tu cea care doreste binele celui pe care l-a iubit, ca era doar o persoana ranita. Ca sa intelegi ca trecutul este un bulgare de zapada pe care, odata ce l-ai rostogolit, nu il mai poti opri. Ca sa intelegi ca meriti speranta, ca e dreptul tau viitorul, ca prezentul este unica ta sansa de a trai ACUM. Ca sa intelegi ca trecutul este mai tacut si de temut dintre pradatorii de suflete. Ca sa intelegi ca cineva care a tras de ate altfel decat ti-ai fi dorit la un moment dat nu a gresit la randul tau. Ca sa stii ca iti poti rascumpara mintea si sufletul in ghearele trecutului… Ca sa… In cate feluri si de cate ori te mai poate rani ceva ce te-a ranit o data? In mii de feluri daca sentimentele nu au fost ingropate niciodata. De mii de ori daca durerile, dezamagirile si remuscarile nu au fost vindecate niciodata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri