Studiind natura umana din perspectiva biologica si genetica, Helen structureaza fiinta umana in patru categorii genetice diferite: Exploratorul, Constructorul, Negociatorul si Conducatorul. Fiecare tip de personalitate este relationat cu cele patru tipuri de substante chimica care ne influenteaza in mod decisiv personalitatea.

Ce este atractia si cum functioneaza legea atractiei intre doua persoane? Cum am putea caracteriza acea forta care faca ca doua persoane sa fie atrase unele de altele? Cum putem explica acea “chimie” care se naste instantaneu intre doua persoane? De ce focul “chimiei”, atat de puternic si intens, se stinge uneori dintr-o data? Si de ce gravitam in jurul anumitor persoane si nu in al altora? Este atractia o forta suficient de puternica incat sa tina laolalta doua persoane complet diferite? Si care este partenerul ideal intr-o relatie? Cel care iti seamana ca personalitate sau cel cu o personalitate total diferita de a ta? Helen Fisher, un renumit biolog si antropolog ce studiaza iubirea si personalitatea umana de peste 30 de ani, autor al cartii "De ce El? De ce Ea? Cum sa gasesti iubirea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate", incearca sa raspunda stiintific acestor intrebari. Pornind de la impartirea personalitatii umane in patru categorii, Helen Fisher ne invata cum sa ne gasim iubirea adevarata descoperind care este tipul de barbat cu care suntem cel mai mult compatibili.

Atractia intre doua persoane functioneaza dupa mai multe principii si forte, este de parere Helen Fisher. Este adevarat ca suntem mai predispusi de a ne indragosti de un anumit tip de persoana decat de altul. Avem tendinta de a ne simti mai atrasi de cei cu acelasi background social, economic si etnic, dar si de cei care au o inteligenta similara cu a noastra, cu cei poseda un nivel al atractivitatii fizice similar si impartasesc convingeri religioase similare. De asemenea, in jocul atractiei, sincronizarea este importanta", spune Helen Fisher pe site-ul helenfisher.typepad.com. Proximitatea conteaza in jocul atractiei. Mai mult, spune cercetatoarea, "avem tendinta de a fi atrasi de acele persoane care ne pot satisface anumite nevoi si necesitati individuale. Copilaria are si ea un cuvant destul de important de spus in chimia atractiei. Insa atunci cand vine vorba de testarea compatibilitatii in cadrul cuplurilor cu o relatie sau casnicie reusita prin prisma acestor principii, nu exista un sablon standard al similaritatilor si al diferentelor intre parteneri".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv A contat cine a zbierat mai tare Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri