Un studiu recent arata ca femeile si barbatii reactioneaza diferit in fata stresului. Rezultatele acestui studiu ar putea reprezenta un argument solid, cu privire la faptul ca femeile sunt mult mai empatice decat barbatii.

Potrivit studiului publicat de catre NeuroReport, atunci cand barbatii se afla intr-o situatie de stres si le este aratata un chip furios, acestia tind sa se distanteze de acea persoana.

Cel putin asa arata o activitate scazuta in acea parte a creierului care este responsabila cu procesarea emotiilor transmise de catre oamenii din jurul nostru. In ceea ce le priveste pe femei, acestea arata o activitate mai intensa in acea parte a creierului, in momentul in care sunt supuse unei situatii stresante si li se arata de asemenea, chipul unei persoane suparate.

Cercetatorii nu detin inca o explicatie cu privire la motivul aparitiei acestor diferente, dar au descoperit totusi ca acea activitate a creierului ar fi rezultatul interactiunii dintre hormonii sexului si cei ai stresului. “In cercetarile noastre, gasim rareori diferente serioase in ceea ce priveste activitatea creierului masculin si al celui feminin, dar acum cand analizam modul in care situatiile stresante afecteaza procesele cognitive ale oamenilor, aceste diferente incep sa apara”, declara Mara Mather, specialist de la Universitatea Southern California si co-autoare a lucrarii: "We see differences that don't show up unless people are stressed"(Vedem diferente care nu apar decat atunci cand oamenii sunt stresati).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Psihologii au observant de multa vreme ca stersul ii afecteaza pe barbati si pe femei in mod diferit. Femeile incearca sa caute suport social, in timp ce barbatii au tendinta de a se ascunde.

Cercetatorii nu pot raspunde insa daca aceste diferente descoperite in legatura cu activitatea cerebrala diferita a femeilor in situatie de stre este rezultatul socializarii sau daca aceasta ar fi o trasatura innascuta.

Foto: derrickT


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri