3 Septembrie 2020 publicat în Psihologie 16 share-uri

Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății), burnout-ul profesional este un sindrom rezultat din stresul cronic legat de locul de muncă, având următoarele simptome...

Ce se poate întâmpla dacă cei doi parteneri nu reușesc să depășească momentul unuia sau al ambilor de burnout?

Burnout-ul se poate agrava sau poate atrage după sine o seamă întreagă de alte afecțiuni: depresie, anxietate, tulburare bipolară. Pot apărea sau se pot acutiza anumite tulburări de personalitate sau de comportament. Se pot acutiza adicțiile legate de droguri, alcool, medicamente. Se poate perturba somnul, viața sexuală, alimentația sau viața socială. De asemenea, pot apărea gânduri sau planuri suicidare. Se poate ajunge la divorț, atunci când conflictele din familie se exacerbează. Sau pot apărea conflicte majore la locul de muncă ce pot duce la șomaj. (Foto int: By Freeograph /Shutterstock)

Din nefericire, burnout-ul, nu rămâne în plan psihic, aproape niciodată singular, putând atrage după sine oricare dintre afecțiunile descrise mai sus. Cu cât se amână vizita la specialist, cu atât situația psihică generală se poate acutiza, ceea ce va face intervenția mai dificilă, putând necesita tratament medicamentos sau chiar internare într-un spital de psihiatrie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By 9nong /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri