1 Septembrie 2020 publicat în Psihologie 53 share-uri

Și introverții, și extroverții și-au adus aportul în egală măsură în a crea o lume mai bună. Iată câteva din calitățile care ii fac pe introvertiți niște persoane minunate:

5. Pot fi persoane romantice și iubitoare și preferă parteneri asemenea lor. Le place să cunoască foarte bine pe cineva înainte de a împărtăși detalii despre propria persoană. Însă odată convinși, vor fi înțelegători și iubitori, vor fi dispuși oricând să asculte problemele celuilalt, sfătuindu-l și făcându-l să se simtă important, iubit, apreciat și sprijinit. De asemenea, un introvert își poate da seama cu ușurință când partenerul are nevoie de spațiu, de intimitate sau de singurătate, fără să se considere părăsit sau nebăgat în seamă.

6. Au relații interpersonale profesionale de calitate. Pentru că nu se grăbesc să tragă concluzii, pentru că au răbdare să asculte povestea până la capăt, dar și pentru faptul că au o gândire critică ce le permite să ofere sfaturi de calitate. Toate acestea îi transformă în colegi apreciați. Într-o lume mereu pe grabă, în care relațiile sunt doar de conjunctură pentru atingerea unor scopuri, introverții pun preț mai mare pe calitate și valorile umane decât pe câștigul financiar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte
Foto: By Martin Novak /Shutterstock

7. Pot fi lideri adevărați, bazându-se mai mult pe compasiune și sprijin reciproc decât pe autoritate sau agresivitate. Tendința lor este de a ajunge într-o anumită poziție doar atunci când ceilalți consideră că merită și când sunt pregătiți spre deosebire de anumiți extroverți ce se pot propune singuri, chiar și atunci când sunt siguri că nu sunt pregătiți. Calitatea lor este aceea de a avea răbdare să proceseze informațiile ascultând poveștile în amănunt și până la capăt. Pot fi mai bine informați decât extroverții.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By stockfour /Shutterstock

Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri