Sa plantam seminte comportamentale pentru a ne forma caracterul!

de Mihaela Iordache, psiholog si expert Garbo

insightpsy.blogspot.ro

_________________

Actiunile noastre au doua componente si anume 1- comportamentul efectiv si 2- intentia din spatele comportamentului ( cuvantul ‘actiune’ include actiunea fizica, discurs si gandurile asociate). Ceea ce construieste caracterul nostru nu este de fapt actiunea pe care o savarsim cat este intentia din spatele acesteia.

Sa luam de exemplu simpla actiune de a tine un cutit. Comportamentul, actiunea in sine este simpla, a tine un cutit. Insa intentia din spatele actiunii poate fii de a face chirurgie pentru a salva viata cuiva, sau ar putea sa fie sa injunghie pe cineva sau sa fure. Au fost identificate intentiile pentru care oamenii motiveaza ceea ce este spatele actiunii: buna-vointa, compasiune, generozitate, rea-vointa (furie), cruzime, lacomie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Foto: Wrong /Flickr.com

Intentia este un element central in dezvoltarea noastra ca fiinta inteleapta, cu consideratie si iubire, daca si actionam intr-un mod non-violent, ne ‘construim’ sa actionam in acest fel din nou in viitor. Cu alte cuvinte, as putea spune ca plantam seminte comportamentale. Cand avem intentia de a ne comporta cu blandete si consideratie, tendinta noastra de a raspunde stimulilor externi in acest fel este intarita. Si opus functioneaza la fel. Daca avem tendinta catre atitudini de rea-vointa, atunci reactiile noastre la stimuli externi, intr-un mod negativ, vor fi intarite.

Caracteristicile pozitive mentionate mai sus sunt si cele ale feminitatii. Feminitatea este in mod special caracterizata de generozitate. Generozitatea este obiceiul de a oferi fara a astepta ceva in schimb. Poate implica a oferi timp, bunuri sau aprecieri, abilitati pentru a ajuta pe cineva care are nevoie. Deseori egalizata cu caritatea ca o virtute, generozitatea este o caracteristica de dorit.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

S-a construit un intreg concept in jurul acesteia, acela de ‘geniul feminin’. Puterea acestui geniu se activeaza cand vocatia femeii este imbratisata pe deplin. A fost puternic mentionata in capitolul religie, fiind recunoscut ca: receptivitate, sensibilitate, generozitate si maternitate.

"Ii multumesc fiecarei femei pentru simplul fapt de a fi femeie! Prin intuitia care face atat de mult parte din feminitatea voastra, imbogatiti intelegerea lumii si contribuiti la relatii umane mai oneste si autentice", a declarat Lombardi. Preotul a amintit de "pasionata declaratie de recunostinta si de iubire, pentru fiecare femeie", formulata de Papa Ioan Paul al II-lea in "Scrisoarea catre Femei" din 1995.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului a explicat ca Papa Benedict al XVI-lea a subliniat importanta acestei teme, la o conferinta recenta, cu intitulata "Femeia si barbatul, humanum in totalitatea lui".

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Foto homepage: Pranav Babu Photography / Flickr.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri