27 Ianuarie 2016 publicat în Psihologie 43 share-uri

Intr-o zi, un puiut de leu se juca singur in timp ce mama lui dormea. Puiul s-a gandit sa exploreze putin salbaticia, sa vada cum arata marea lume din afara casei sale. Dar, inainte sa isi dea seama, leutul si-a dat seama ca s-a aventurat prea departe si ca nu mai stia drumul de intoarcere. Se pierduse.

Joseph Murphy este cunoscutul autor al cartii Puterea extraordinara a subconstientului. Murphy a scris o poveste despre un pui de leu, pentru a ne explica fortele nebanuite care se ascund in fiecare fiinta umana. Cititi pana la sfarsit pentru a descoperi un deznodamant inspirational.

Foarte inspaimantat, puiul alerga frenetic in toate directiile strigand-o pe mama lui, dar ea nu il auze. Epuizat de cautare, leutul nu mai stia ce sa faca. In acel moment si-a facut aparitia o oaie, al carei pui ii fusese luat, asa incat, auzindu-i plansetele, l-a adoptat pe micul leu.

Oaia s-a atasat foarte tare de noul pui, care in scurt timp a crescut ataaat de mare ca uneori i se facea frica de el. Si uneori, detecta o privire stranie, indepartata in ochii lui, pe care nu o putea intelege.

Totusi, puiul de leu si mama adoptiva au trait fericiti impreuna, pana intr-o zi cand un leu magnific si-a facut aparitia, decupandu-se pe cerul albastru, de pe varful unui deal din apropiere. Si-a miscat coama si a scos un raget terific, al carui ecou s-a auzit in toata regiunea. Mama oaie a ramas paralizata, dar tanarul leu asculta de parca era vrajit.

Ragetul leului a atins o coarda in natura lui, ceva ce nu mai simtise niciodata. Noi dorinte si constiinta puterii sale au inceput sa il domine. In mod instinctiv, a raspuns leului cu un raget corespunzator.

Tremurand din cauza sentimentelor amestecate de frica, de surpriza si surprindere care tocmai aparusera in el, puiul de leu si-a privit pentru ultima data mama adoptiva si cu un salt incredibil , a pornit spre leul aflat pe deal.

Puiul pierdut se regasise. Pana atunci s-a aflat in preajma mamei oi, crezand ca este un miel, niciodata visand ca ar putea avea in el atat putere care ar fi putut sa iste teroare in intreg tinutul. In timp ce obisnuia sa tremure, la urletul unui lup, acum era uimit sa vada ca animalele care il terifiau inainte, fugeau acum cat de departe puteau.

Cata vreme puiul de leu a crezut ca este o oaie, era timid si retras, asemeni ei. Avea doar curajul si forta unei oi si nu isi inchipuia ca ar putea sa se poarte precum un leu. Daca cineva ii sugera sa se poarte ca un leu, el intreba: „Cum as putea eu sa fiu atat de puternic? Sunt doar o oaie”.

Dar cand leul s-a trezit in el, a devenit instant o noua creatura, regele animalelor. Ragetul pe care l-a auzit nu i-a dat abilitati noi: ci a scos la suprafata ceea ce era deja in el, reveland ceea ce a avut din totdeauna. Si de atunci, el a trait precum un leu.

In fiecare fiinta umana se afla un leu care doarme. Este doar o chestiune de trezire… de a gasi ceva care sa zguduie adancurile fiintei si sa trezeasca forta interioara. Asemenea puiului, cand si noi descoperim in sfarsit ca suntem mai mult decat „lut” si ca avem Spiritul Divin in noi insine, nu vom vrea sa mai trai precum un bolovan de pamant. Vom simti cum o noua forta ni se dezvaluie, o forta pe care nu stiam ca o avem si nu vom mai fi vreodata multumiti cu idealuri joase si succes ieftin. In schimb vom cauta sa atingem noi si noi planuri ale dezvoltarii.

Leul din tine

Foto: By ShaunWilkinson /Shutterstock

Renunta la totul daca trebuie, dar nu renunta niciodata la stima ta de sine. Aceasta este o perla de nepretuit si mai valoroasa chiar si de cat respirata. Apar-o cu toata forta de care dispui.

Poate ca trecutul tau a fost amar si dezamagitor. Amintindu-ti, poate te face sa te simti ca si cand ai fi fost un pierzator sau ca te-ai scaldat in mediocritate. Dar, in ciuda oricaror piedici, ai refuzat sa te predai iar victoria te astepta pe acest drum.

Incearca sa scoti la ivela imensul tau potential. Stii ca este acolo si in mod instinctiv il simti. Intuitia ta si ambitia ta iti spun ca in tine zace mai mult decat ai descoperit sau folosit pana acum – un potential nemarginit. De ce nu il starnesti, de ce nu il lasi sa iasa?

Povestea a fost publicata initial de site-ul www.healyourlife.com

Foto fr si main: By Sue Green /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri