Sa plantam seminte comportamentale pentru a ne forma caracterul!

Natura receptiva a femeii este centrul sensibilitatii sale. Avand capacitatea de a primii si a da viata prin corpul sau, o face mult mai atenta si alerta la viata interioara a celorlalti. Capacitatea femeii de a fii generoasa este profund legata de natura sa receptive. Genrozitatea o face sa fie deschisa la nevoile comunitatii. Cel mai important act este acela de a oferi viata.

Generozitatea este un punct central in traditia din Vest, desi nu mereu sub acest nume. Pentru a-I pastra semnificatia, a fost incadrata intr-un context mai larg, de ospitalitate, iubire si caritate.

Foto: Brian Glanz / Flickr.com

Generozitatea emotionala este o modalitate speciala de epatie – disponibiliatea de a simtii ce alta persoana experimenteaza la nivel emotional si relationarea cu acesta intr-un mod intelegator – si alegerea de a pune de-o parte propriile nevoi pentru o alta persoana. Femeile sunt mult mai generoase din punct de vedere emotionala, si au abilitatea de a pune in ‘centrul universului’ experienta unei alte persoane, astfel incat perceptia poate sa fie ca acel lucru este cel mai important pentru ele in acel moment. Se simte ca sunt implicate, le pasa si au grija. Sa ai sentimentul ca cineva este cu adevarat acolo pentru tine este un sentiment minunat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Putem sa beneficiem de generozitate emotionala din partea altora, si nu este nimic in neregula sa o solicitam. Este important cei apropiati sa stie cum ne simtim si ce actiun pot lua in cazul in care nu ne simtim asa bine.

Generozitatea este naturala. Nu ne putem abtine sa oferim si nu ne putem opri din a primi. Universul ne ofera cate ceva in fiecare moment, modul in care pamantul ne tine fara sa ceara multumiri, cum soarele straluceste si ploaia curge. Universul functioneaza pe acest principiu de a oferi si a primi, este o intreaga retea de relatii. Daca suntem in mod natural generosi, atunci nu apare Ego-ul care se ingrijoreaza ca ramane fara sau ca nu are destul, nu este ingrijorarea ca pot fi ranit sau pot pierde, nu apare anxietaet, si nu caut sa primesc ceva in schimb. Pentru mine si nu cred ca doar pentru mine, pare sa fie un continuu process de rearanjare intre natura mea feminina generoasa si actul Egoului care tinde de multe ori sa negocieze.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Practicarea compasiunii, generozitatii poate sa fie, ca pentru mine, un process de extindere si in reconstruire a limitelor proprii. Cand fac un act de a oferi cu adevarat fie ca este un gand, o emotie exteriorizata, sau o actiune efectiva, ma simt mult mai in contact cu propria mea persoana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri