21 Ianuarie 2016 publicat în Psihologie 33 share-uri

Pensionarea este un eveniment ce poate aduce cu sine o seama intreaga de sentimente confuze, de stari si trairi ciudate, oarecum inexplicabile.

Ce masuri trebuie sa luati:

• Apelati la un psiholog, pentru a invata cum sa va comportati cu persoana respectiva.

• Cautati sa faceti impreuna cu acesta activitati care ii faceau inainte placere, fara sa il stresati foarte tare daca nu doreste sa participe imediat. Ideea este sa nu renuntati sis a aveti rabdare.

• Gasiti-i un nou obiectiv de atins: profesional, hobby. Lasati-l sa redescopere si sa se bucure de relatia cu un nepot, un animal de casa.

• Cumparati bilete si invitati-l la: film, teatru, spectacole, meciuri.

Este foarte important sa remarcati cat mai repede starile depresive. De asemenea, nu va bazati ca acestea sunt trecatoare, pentru ca nu ii erau caracteristice, pana acum, pensionarului. Aceste stari se pot agrava, putandu-se transforma in tulburari grave de comportament. Luati masurile indicate cat mai repede, pana nu se agraveaza starea depresiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Foto homepage: NotarYES / Shutterstock.com

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl




Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri