19 Ianuarie 2016 publicat în Psihologie 4 share-uri

Aventura de 3 zile in cautarea fericirii. Un ghid simplu care te va face sa impartasesti zambete la tot pasul

Cum ar fi sa iti poti schimba in mod dramatic starea sufleteasca in numai 3 zile?

Vei fi surprinsa sa descoperi ca ai deja tot ce iti trebuie ca sa fii fericita, ceea ce iti lipseste este o abordare simpla si logica si un plan care te poate transforma complet. Afla cum poti sa ai o viata care abunda in momente frumoase si fericite:

Ghidul unei aventuri catre fericire. 3 abordari care dau rezultate

Nimic complicat, instructiunile sunt simple si nu ai nevoie de nicio resursa materiala pentru a le duce la indeplinire. Tot ce ai de facut este ca in urmatoarele trei zile sa faci asta:

1. Spune-ti tie si intregii lumi ce iti place si ce iubesti

De cand te trezesti pana cand adormi, striga in gura mare care sunt lucrurile care te fac sa vibrezi, mai precis, tot ceea ce iubesti. Daca se intampla sa fii coplesita de ganduri negative, nu incerca sa te impotrivesti lor. Cauta sa te distragi, indreptandu-ti atentia catre ceea ce iubesti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Verbalizarea gandurilor are un efect uimitor asupra noastra. E acelasi cu cel al cititului cu voce tare: formarea unor conexiuni auditive in memorie. Vocea devine instrumentrul care ajuta la constientizarea si memorarea informatiei, asa cum subliniaza si Art Markman, doctor in filosofie, care face referire la un studiu din 2010 din Journal of Experimental Psychology: „Learning,Memory, and Cognition“, intr-un articol de pe psychologytoday.com.

Spune-ti tie sau spune-le celor din jur: Imi place cum zambesti, iubesc culoarea florilor de pe biroul tau, ce bine miroase tocanita, imi place sa cum ai grija de mine mereu, cat de mult iubesc melodia asta, imi place ca esti bland si intelegator si absolut tot ce te incanta. Astfel, iti modelezi realitatea in functie de aspectele pozitive ale ei.

2. Inconjoara-te pe tine si pe cei dragi cu flori

Florile sunt un catalist pentru declansarea sentimentelor pozitive, stimuland mai mult decat simtul vederii si al mirosului. Un aranjament floral are capacitarea sa transforme instant o stare fara sa fie nevoie de cuvinte. Culoarea, forma, perfectiunea vie a florilor ne dau o energie spectaculoasa.
Asigura-te ca nu iti lipseste in nicio zi un buchet de flori proaspete in casa si, daca vrei sa impartasesti fericirea, comanda un aranjament floral pentru cei dragi, chiar si fara o ocazie speciala. Incarca-te de emotia planuirii unui astfel de gest, scanand cu privirea unele dintre mai frumoase buchete care pot ajunge in doar doua ore pe masa ta din living sau la un alt destinatar, pe floria.ro.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

3. 20 de minute pe zi pentru gandurile tale

Rezerva-ti 10 minute in fiecare dimineata si 10 minute in fiecare seara in care sa fii doar tu cu gandurile tale. Asta inseamna sa dai telefonul pe silentios, sa inchizi televizorul si laptopul.

Tot ce ai de facut este sa spui cu voce tare pentru ce esti recunoscatoare. Pe masura ce iti exprimi recunostinta pentru fiecare persoana din viata ta sau experinenta, vei fi cuprinza de o senzatie de multumire. Nu te grabi, poti multumi oricui pentru ceea ce functioneaza in viata ta, scopul este sa iti auzi vocea si sa constientizezi lucrurile care ti se intampla.

Sursa foto: dollarphotoclub.com, pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri