Expertul nostru ne vorbeste astazi despre o situatie cu care toti ne-am confruntat: frica de esec. Descopera cum poti identifica momentele cand frica de esec sta bariera spre succesul tau si cum poti interveni pentru tine.

Exista insa si acea categorie de oameni pentru care esecul, greseala sau nereusita reprezinta o oportunitate. Acesti oameni au capacitate crescuta de toleranta la insatisfactie si au ca principale valori progresul, invatarea, evolutia. Ei sunt cei care dupa un esec spun: „Nu-i nimic, data viitoare stiu ce am de facut!”. Tot ei sunt acele persoane care reusesc sa distinga clar sistemul propriu de valori si convingeri de cel al grupului in care traiesc si fac alegeri proprii, in functie de aprecierea si evaluarea proprie: folosesc discernamantul si au un nivel ridicat de constientizare a propriei persoane.

Acest complex de ganduri, emotii si atitudini pe care le-am expus azi aici sub generica denumire de frica de esec poate fi un catalizator catre o viata traita mai constient din interior. Nu intotdeauna obiectivele sau nazuintele noastre sunt „prea mari”, ci acea parte latenta, neconstientizata din noi este cea care ia amploare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Frica, in general, atunci cand nu este generata de o amenintare reala, imediata ar trebui sa o percepem ca pe un semnal din interior, ca pe o chemare catre trezire si constientizare de dezidentificare de la mitul pe care ni-l povesteste aceasta despre noi.

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009. Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..
Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri