13 Martie 2012 publicat în Psihologie 105 share-uri

Care sunt cele mai comune 5 greseli pe care le fac oamenii inteligenti?

“Achizitia” cunostiintelor nu ne ofera evolutie. Evolutia are loc atunci cand lucrurile pe care le cunoastem ne schimba viata intr-un mod pozitiv. Visele devin realitate doar in momentul in care le facem sa “se intample”.

Nu conteaza ce IQ sau studii avem... nu putem schimba nimic in viata noastra pana nu actionam. Exista o diferenta majora intre a sti sa facem ceva si a face acel lucru.. Cunoasterea si inteligenta sunt inutile fara actiune.

Solutie: Succesul este pus in miscare de actul simplu al actiunii. Trebuie sa fim absorbiti de urmarirea scopului nostru in viata. Trebuie sa luam decizii. Si trebuie sa actionam.

Greseala 5: Oamenii inteligenti confunda “a fi ocupat” cu “a fi productiv”.

In cartea The 4-Hour Workweek, Tim Ferris ne sfatuieste sa incetinim ritmul din viata noastra si sa ne reamintim ca majoritatea lucrurilor pe care le facem nu au puterea de a ne diferentia de ceilalti oameni. A fi ocupat este de multe ori o forma de lene mintala. Astfel, Ferris ne indruma sa muncim productiv, nu mult – un cliseu, ar spune unii, insa un cliseu la care adera prea putine persoane.

Oamenii ocupati se grabesc sa ajunga in locuri unde de multe ori intarzie. Oamenii ocupati participa la conferinte, stau peste program la locul de munca, au intalniri de afaceri. Oamenii ocupati abia daca au timp sa doarma sau sa se intalneasca cu persoanele dragi ori sa comunice cu familia. Orarul lor incarcat le da impresia ca au o viata importanta, insa nu este deloc asa, totul e o iluzie frumoasa. Sunt doar niste roboti...

Solutie: Incetineste ritmul. Respira. Revizuieste-ti prioritatile. Pune pe primul plan ceea ce ar fi trebuit de la bun inceput sa fie pe primul plan. Si fa lucrurile pe rand. Ia pauze scurte la 2-3 ore de munca.

Citeste si alte articole din Garbo.ro pe tema psihologiei:

TESTUL EXTRATERESTRULUI, un test-poveste incredibil despre cine esti tu cu adevarat!

Limbajul trupului: zambetul si beneficiile extraordinare ale acestuia!

Psihologie masculina: Cei 3 factori care distrug o relatie din perspectiva barbatilor

Psihologie afectiva: 12 adevaruri despre fericirea in relatie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri