19 Martie 2012 publicat în Psihologie 19 share-uri

Supararea, tristetea, stresul, anxietatea si gelozia au un impact neasteptat asupra organismului uman: il imbolnavesc! Descopera cele 8 boli ale trupului cauzate de stari psihice.

8 boli ale trupului generate de starea psihica

Supararea, tristetea, stresul, anxietatea si gelozia au un impact neasteptat asupra organismului uman: il imbolnavesc! Descopera cele 8 boli ale trupului cauzate de stari psihice.

Tensiune mare si anxietate

Gelozia este unul din cele mai puternice, distrugatoare si greu de controlat dintre toate sentimentele pe care oamenii le pot avea. De cele mai multe ori, aceasta stare negativa apare pe fondul unor neintelegeri, neincrederi etc. si este un mix de stres, furie si frica. Gelozia se manifesta diferit in functie de persoana si de sex. In cazul femeilor, gelozia apare atunci cand exista suspiciuni de infidelitate legate de partenerul de viata, iar barbatii manifesta acest tip de comportament atunci cand se simt amenintati de un alt barbat. Indiferent care sunt cauzele care determina aparitia acestui sentiment, gelozia influenteaza starea de sanatate a unui om: ii creste tensiunea, ritmul cardiac, descarca adrenalina, scad imunitatea - rezultand astfel afectiuni precum hipertensiunea arteriala (tensiunea mare), atacuri de panica, anxietatea si chiar tulburari hormonale si comportamentale.

Kudika Tarot

Pierderi de memorie si indigestie

Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand plangem din motive emotionale si nu din cauza cepei, corpul elibereaza o serie de hormoni responsabili pentru atenuarea stresului. Persoanele care se abtin de la plans isi supun organismul unui nivel ridicat de stres, lucru care poate determina aparitia starii de anxietate, a problemelor de memorie si digestive si slabirea imunitati.

Depresie si dureri fizice

Persoanele deprimate se simt si rau fizic, de cele mai multe ori. Apatia si starea generala de rau se instaleaza din cauza nivelului scazut de serotonina si dopamina, neurotransmitatori responsabili pentru starea de bine a persoanei respective. Oamenii de stiinta sustin ca serotonina are rolul de a regla perceptia dureri din corp, iar nivelul scazut al acesteia este, probabil, motivul pentru care oamenii deprimati se simt rau si fizic si experimenteaza tot felul de dureri.

Citeste si:
Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de...
Îngrijirea și igiena pielii...

Diabet, cancer sau boli ale inimii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri