5 Martie 2012 publicat în Psihologie 2 share-uri

Barbatii considera ca exista trei factori primari ce stau la baza tuturor celorlalte probleme dintr-o relatie. Care sunt acestia?

Gandindu-ne la complexitatea sentimentelor unei persoane, exista un numar infinit de motive din cauza carora relatiile nu functioneaza sau ajung intr-un punct critic. Totusi, putem sa consideram ca exista 3 factori primari ce stau la baza celorlalte probleme ce pot aparea in viata de cuplu.

Atunci cand relatia ta incepe sa aibe un gust amar, poti fi sigura ca cel putin unul dintre acesti trei factori a adus-o in stadiul de fata.

Top 3 motive pentru care o relatie nu functioneaza (in prisma barbatilor)

1. Imi place cu adevarat persoana de langa mine sau doar modul in care ma trateaza?

Cu totii avem nevoie de atentie, iar atunci cand un membru al sexului opus efectiv “se da peste cap” pentru a-ti atrage atentia te simti bine. Totusi, daca repeta aceleasi actiuni sau gesture de mai multe ori si tu faci, in schimb, acelasi lucru, se formeaza o relatie de cuplu superficiala. Adevarata masura a compatibilitatii poate fi observata abia dupa aceea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Odata ce entuziasmul de inceput dispare si nu ti se mai acorda atentia initiala, cu ce ramai? Iti place cu adevarat de persoana care este langa tine sau doar faptul ca iti acorda atentia necesara? Din cand in cand, oamenii care iti plac vor face sau vor spune lucruri care iti displac. La fel, oamenii a caror companie nu o preferi iti pot atrage atentia facand lucruri care tie iti plac.

Important este sa intelegem ambele parti ale situatiei si sa fim capabili sa facem diferenta intre o persoana care dorim sa ne fie alaturi si una care stie doar cum sa ne atraga atentia.

2. Am parte de stabilitate si incredere in relatie, insa m-am plictisit.

In momentul in care o relatie devine serioasa, acest factor (plictiseala) este probabil cel mai de temut. Cu totii dorim sa avem parte de entuziasm. Unul dintre cele mai placute lucruri din viata este descoperirea necunoscutului, a persoanei cu care alegi sa ai viata de cuplu. Curiozitatea este cea care ne impinge inainte, insa, inainte de a porni in cautarea “adevarului” despre partener, trebuie sa ne cunoastem mai intai pe noi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri