3 Septembrie 2012 publicat în Noutati 11 share-uri

Comunitatea online Dacic Cool si-a propus sa sarbatoreasca, incepand din aceasta vara, numele cele mai îndragite de romani. Dupa Maria, Adrian si Alexandru, le vom sarbatori acum pe cele care poarta prenumele Ana sau prenume derivate.

Comunicat de presa

De pe 31 august pana pe 9 septembrie, cand in calendarul ortodox este sarbatorita Sfanta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) dubleaza comenzile persoanelor care poarta numele Ana sau un nume inspirat de la acesta.

Ana este unul dintre cele mai raspandite prenume feminine si provine de la un vechi nume ebraic, Hannah, asociat verbului hanah care inseamna a avea mila, a binevoi. Dupa ce a fost preluat in greaca si latina sub forma Anna, numele s-a raspandit in toata Europa, fiind extrem de popular in Imperiul Bizantin. Numele Ana apare in numeroase traditii, credinte si creatii populare romanesti. De exemplu, in descantece, Ana buziana era prima dintre cele noua zane invocate pentru ajutorarea celor bolnavi, iar in unele ghicitori Ana este asociata luminii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Printre personalitatile cu numele Ana se numara si Anna de Noailles (1876-1933), scriitoare si poeta franceza de origine romana, prima femeie comandor al Legiunii de Onoare. Nascuta la Paris, in familia printului Grigorie Brancoveanu, Anna de Noailles a ramas in istoria culturii franceze atat pentru volumele sale de versuri, proza, memorii si corespondenta, cat si pentru saloanele ei de literatura si arta, la care se aduna elita pariziana a epocii. In 1922, contesa Anna de Noailles a devenit membra a Academiei Regale de Limba si Literatura a Belgiei, iar Academia Franceza i-a decernat Marele Premiu pentru Literatura pentru intreaga activitate. In 1925 a devenit membru de onoare al Academiei Romane, la propunerea lui Nicolae Iorga. Un premiu literar acordat de Academia Franceza ii poarta astazi numele.

In general, despre persoanele cu numele Ana se crede ca sunt firi simpatice, dinamice, extrem de comunicative. Stiu cum sa se faca placute, sunt curioase si creative, pun mare pret pe prietenie si sunt foarte atente la problemele celor din jur.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

La noi, cateva dintre derivatele cele mai intalnite de la prenumele Ana sunt Anisoara, Ani, Aneta, Anica, Anicuta, Nicuta, Anuca, Anuta, Nuta, Anca, Ancuta, Ana-Maria.

Avantajele numelor compuse: persoanele care poarta numele Ana-Maria si Mariana pot participa nu numai la aceasta promotie, ci si la cea dedicata numelui Maria, chiar daca aceste promotii se desfasoara in paralel. Astfel, persoanele care poarta numele Ana-Maria sau Mariana pot beneficia de doua ori de dublarea comenzii, pentru doua comenzi diferite (una pentru numele Ana si una pentru numele Maria).

Despre modul de desfasurare a promotiei puteti afla mai multe vizitand magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 31 august - 9 septembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Ana, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei.

A contat cine a zbierat mai tare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri