Sarongul este acea esarfa lunga, moale si matasoasa, in culori minunate pe care femeile din intreaga lume o poarta mai ales la plaja. Moda sarongului vine din zone ale lumii exotice si romantice.

Multi oameni folosesc acest obiect vestimentar ca parte esentiala a existentei lor. Locuitorii din Tahiti si Hawaii denumesc aceasta esarfa ”Pareo”, in Asia de sud-est - Indonezia, Tailanda, Malaezia si Filipine - aceasta se numeste “Surong”. In India, un obiect vestimentar asemanator este denumit “Sari”, in timp ce in Africa i se spune “Kanga”. In Grecia si Roma antica i se spunea “Toga”.

In Indonesia, pe insula Java, sarongurile cu anumite lucraturi foarte deosebite erau strict rezervate familiei regale si se aflau in proprietatea reginelor, regilor, nobililor si aristocratilor. Cei care ar fi indraznit sa imite aceste esarfe si sa le poarte in public erau aspru pedepsiti.

Purtatoare de sarong din Bali (Indonezia); foto: Jeda Villa Bali

Dar astazi, datorita interactiunii dintre culturi, sarongul a devenit foarte popular in intreaga lume. Chiar si pe plajele de la noi din tara, l-ati vazut cu siguranta. Deosebirea este aceea ca aici, cel mai probabil, sarongul este produs in masa, in timp ce in regiunile sale de provenienta, sa creezi un sarong este o adevarata arta.

Un sarong deosebit poate starni dragoste la prima vedere. Aceasta esarfa ampla este atat de iubita fiindca ea aminteste de briza placuta a verii, de momente relaxante. Sarongul este cel mai potrivit obiect vestimentar la mare.

Un Sarong House of Fraser

Sarongul are o multime de intrebuintari. Il poti transforma intr-o fusta, intr-o rochie, in sal, atunci cand are o lucratura deosebita, il poti pune pe perete in loc de tablou, poti acoperi masa, canapeaua sau fotoliul cu ea, poate fi cearsaf de plaja sau turban.


Cum sa porti un sarong/pareo?

Sarongul este o piesa vestimentara esentiala in garderoba de vara, nelipsit nici de pe podiumurile de prezentare, datorita libertatii pe care o ofera purtatoarelor sale sau chiar, purtatorilor sai.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri