Brandul românesc IONA lansează prima colecție de bijuterii fine cu email colorat, o premieră pentru bijuteriile de serie produse în România. 

Bijuteriile IONA din colecția ART NOUVEAU combină aurul cu tehnica emailului, folosită în bijuterie în perioada Art Nouveau pentru a da culoare și a evidenția forme complexe de plante, păsări și insecte. Emailul este un material format dintr-o pudră fină de cuarț, siliciu, borax și alte elemente chimice, iar în bijuteriile IONA se folosește tehnica Champlevé, aceasta presupunând umplerea spațiilor din interiorul bijuteriilor cu email colorat. 

Bijuteriile din colecția ART NOUVEAU sunt inspirate de mișcarea culturală cu același nume, care s-a bucurat de un succes incredibil la finalul secolului XIX și care i-a avut ca protagoniști pe René Lalique în bijuterie, pe Alphonse Mucha, Toulouse-Lautrec în pictură și pe Antonio Gaudi în arhitectură. În colecția ART NOUVEAU de la IONA regăsim cercei, coliere și brățări cu simboluri stilizate specifice perioadei Art Nouveau: elemente organice, insecte și păsări în culori vii și cu forme ondulate.

„Când ne gândim la Art Nouveau, ne amintim prima dată de ilustrațiile complexe realizate de Alphonse Mucha, cu femeia simbol al frumuseții și senzualității, înconjurată de flori în culori calde. În colecția noastră aducem aceste motive în secolul XXI și le facem mai accesibile femeilor din România prin design, preț și disponibilitatea bijuteriilor de serie. Tehnica emailului este una foarte complexă și ne mândrim cu faptul că suntem primii din România care produc aici bijuterii fine din aur cu email. Am ales să folosim această tehnică la lansarea colecției Art Nouveau deoarece în bijuterie emailul este strâns legat de această perioadă culturală”, spune Simona Telteu, Managing Partner IONA.

Una din piesele la care se lucrează cel mai mult este colierul PEACOCK, fiind necesare cel puțin 12 ore de muncă numai pentru realizarea pandantivului. De altfel simbolul păunului este unul dintre cele mai îndrăgite motive Art Nouveau, fiind asociat bogăției și frumuseții, și păstrându-se încă în ilustrații, țesături și obiecte de mobilier specifice vremii.

IONA este primul brand din România care folosește tehnica emailului în bijuterii din aur cu producție de serie. Bijuteriile IONA pot fi achiziționate din magazinul online www.ionastore.ro sau din showroom-ul de prezentare, situat în București: Vila Provensală, Intrarea Bitolia, nr. 49, sector 1. 

Despre brandul IONA

IONA este un brand de bijuterii din aur înființat în 2018, în București, cu capital 100% românesc. Numele este interpretarea modernă a miticului Iona, pescarul care caută libertatea și cunoașterea de sine. Brandul IONA vorbește despre eliberarea de convenții, despre autenticitate și susținerea comunității din care face parte. Bijuteriile sunt lucrate în aur de 14K galben, alb și roz, în atelierele din România.

Web: www.ionastore.ro / www.iona.ro 

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ionajewelry / Pagina de Instagram: @iona_jewelry


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri