Pentru femeile moderne din ziua de astazi, solicitate in directii multiple, mersul poate fi considerat o arma redutabila in jocul seductiei, o dovada de stil si gratie la fel de importanta ca si cea mai eleganta haina sau o maniera de exprimare a personalitatii.
Mai mult decat o modalitate de deplasare dintr-un loc in altul si mai mult decat o arta facila, in ciuda aparentelor, mersul comporta multe exercitii. Pentru femeile moderne din ziua de astazi, solicitate in directii multiple, mersul poate fi considerat o arma redutabila in jocul seductiei, o dovada de stil si gratie la fel de importanta ca si cea mai eleganta haina sau o maniera de exprimare a personalitatii. Si de ce nu, mersul constituie totodata unul dintre cele mai accesibile si la indemana sporturi, o miscare placuta in aer liber, un prilej de aerisire a plamanilor, un antrenament usor pentru inima si o metoda de relaxare si de evadare din stres. Mersul ne distinge de celelalte persoane din jur, mersul ne da indentitate, mersul ne face ca noi sa fim... noi. Nici mai mult, nici mai putin!

Mersul femeilor difera de cel al barbatilor

Fie ca este vorba de un mers unduitor, cu soldurile leganate si pasi marunti sau de un mers energic, cu spatele drept si privirea inainte, asemenea manechinelor de pe catwalk, este demonstrat stiintific ca mersul femeilor este unic si poate fi foarte usor deosebit de cel al barbatilor. Cercetarile arata ca exista neuroni specializati in a distinge un sex de altul, prin analiza mersului. Gene Stoner, neurolog la Institutul Salk afirma ca acesti neuroni “judeca sexul plecand de la felul in care arata mersul si ca acestia isi pot ajusta selectivitatea foarte repede”, unele persoane avand tendinta mai mult decat celelalte de a-si accentua diferentele fiziologice din dorinta de a-si demonstra apartenenta la unul dintre sexe. Concluzia unui experiment realizat de cercetatorii de la Salk a demonstrat ca un mers este considerat mai gratios si mai feminin cu cat acesta era vazut la o perioada de timp scurta dupa vizualizarea unui mers masculin, foarte barbatesc. S-au obtinut diverse grade de “masculinitate si feminitate”, modificandu-se in etape mersul unui barbat obisnuit in cel al unei femei. Heather Jordan este de parere ca in creierul uman exista anumiti neuroni care se declanseaza strict in momentul in care se vizualizeaza un mers masculin si alti neuroni care se activeaza doar atunci cand “vad” un mers de femeie.

Mersul, arma impotriva stresului

Un studiu publicat recent de catre Deborah Nelson, cercetator in domeniul sanatatii publice in cadrul Universitatii Temple a demonstrat o data in plus efectele benefice ale mersului asupra organismului femeii. S-a aratat ca mersul este foarte important mai ales pentru femeile care trec prin simptomele menopauzei. Deborah Nelsson a efectuat un experiment pe un esantion de 380 de femei, urmarindu-se o timp de 8 ani efectele mersului asupra simptomelor asociate menopauzei la fiecare femeie in parte. Femeile afro-americane si caucaziene aveau in jur de 42 de ani, mai mult de jumatate dintre ele aveau studii superioare, iar aproximativ 40% aveau obiceiul fumatului. Toate participantele la studiu locuiau in mediul urban.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri