29 Septembrie 2011 publicat în Lifestyle 70 share-uri

Visele deformeaza realitatea. Daca exista deformare, atunci este vorba de a poseda o cheie care sa ne deschida usa fermecata a viselor...

Visele ne ofera situatiile cele mai incredibile. Sunt multi cei care escaladeaza munti, cad vertiginous in hauri fara fund... Altii urca in spatiu, viseaza gari, bagaje pierdute, fugi disperate din situatii complicate sau imposibil de solutionat. Milioane de persoane decente viseaza lucruri de care-si amintesc apoi fascinate.

Daca va povestiti visele prietenilor, va dati usor seama cat de impartite sunt opiniile si interpretarile. X poate pretinde ca visele sunt o adunatura de absurditati fara semnificatie. Y poate sustine ca visele prevestesc bucurii sau nenorociri, iar Z ne poate asigura ca a visa “dinti care cad” este semnul mortii iminente a cuiva. Pe cine sa contrazicem?

Cate întrebari, indoieli... naivitati pe marginea viselor. Ganditi-va numai la urmatoarele întrebari pe care le pun in mod curent profanii:

Au visele vreo influenta?

Visele reprezinta un “gand” anume al unui creier cvasi-adormit. Multe persoane se trezesc puternic marcate de visele de peste noapte. Ele cauta sa le patrunda sensul profund. Mai mult, anumite maladii mentale pot debuta ca urmare a unui vis a carui amintire persoana o pastreaza treaza si care se poate transforma intr-o obsesie sau idee fixa. Bolnavul nu mai reuseste sa faca vreo diferenta intre visul sau si realitate. Firesc, in acest caz, trebuie sa existe si o predispozitie.

In orice caz, visele au, adesea, o puternica influenta asupra ideilor sau comportamentului locomotor sau afectiv. Poate fi usor constatat mai ales in caz de somnambulism.

Cat dureaza visele?

In ciuda experientelor, nu exista date certe in aceasta privinta. In orice caz, e falsa parerea ca un vis dureaza numai cateva secunde, Pute fi siguri ca unele vise dureaza atat timp ca si cand actiunea s-ar fi desfasurat in stare treaza.

Totusi, alte vise sunt foarte scurte, chiar daca ne fac sa traversam o multime de evenimente sau de situatii, iar acest desfasurator cu viteza este valabil, mai ales, pentru visele consumate cu putin timp inainte de trezire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri