In ultima perioada vorbim tot mai des despre hrana sanatoasa. Discutia asta aproape ca a devenit imperativa mai ales daca avem familii, copii si ne gandim la viitorul lor. Ne revolta etichetele produselor alimentare vandute in toate supermarketurile fiindca ne este aproape imposibil sa gasim ceva care sa nu contina substante daunatoare organismului. Din fericire exista alternativa unei alimentatii bio, iar termenul este departe de a fi o moda importata din Occident.

Ileana: Ideea mi-a venit cautind prea mult sa cumpar produse care nu contineau porcarii. M-am gindit ca daca eu caut asta or mai fi si altii ca mine si ca ar putea fi un lucru bun de facut, pentru mine si pentru acei oameni.

Eu nu stiu prea multa lume de la oras care isi cultiva singura acasa legumele si fructele, cu atit mai mult nu cresc animale. Iar la tara, si asta stiu din surse directe, taranii s-au invatat sa stropeasca ceea ce cultiva ca sa nu piarda recolta (si nici macar nu stiu cu ce substante stropesc!) si sa dea concentrate la animale ca sa creasca mai repede.

Garbo.ro: Cine cumpara din magazinul tau?

Ileana: Oameni foarte draguti. Si destepti. Din pacate prea putini ca sa merite efortul unei astfel de intreprinderi complicate, care presupune enorm de multa hirtogarie (ca orice in tara asta), multe controale, multe gestiuni si multa perisabilitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo.ro: Povesteste-ne putin si despre vizita ta in Italia. In Romania exista o astfel de ferma producatoare de produse bio? (n.r. de pe site-ul magazinului aflam ca recent, Ileana a facut o vizita in Italia, la o firma producatoare de produse bio, de unde s-a intors foarte impresionata)

Ileana: Mi-am propus sa merg sa vad ferma La Selva din Toscana de cind am inceput sa le vindem produsele, dar am ajuns acolo abia acum, dupa 3 ani de zile. A fost o adevarata revelatie. Am inteles in final ca a cultiva in sistem bio inseamna o cunoastere profunda si o intelegere complexa a naturii, ca rezultatele sunt pretioase si ca e un efort care merita stima si banii nostri. Daca vreti sa aflati mai multe, puteti citi impresiile mele pe www.pukkafood.ro. (In imagine, Ileana degusta produse bio La Selva)

Garbo.ro: Ce lipseste mentalitatii producatorilor romani, pentru a inregistra rezultate asemanatoare cu cele din Occident?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri