In ultima perioada vorbim tot mai des despre hrana sanatoasa. Discutia asta aproape ca a devenit imperativa mai ales daca avem familii, copii si ne gandim la viitorul lor. Ne revolta etichetele produselor alimentare vandute in toate supermarketurile fiindca ne este aproape imposibil sa gasim ceva care sa nu contina substante daunatoare organismului. Din fericire exista alternativa unei alimentatii bio, iar termenul este departe de a fi o moda importata din Occident.

Ileana: Le lipseste in primul rind sprijinul legislativ necesar. Si desigur subventiile de incurajare si implementare a unui astfel de business. Ma gindesc cit de greu trebuie sa fie sa fii in Romania un mic producator bio, daca sa fii un mic comerciant e asa de dificil. Nu inteleg de ce trebuie sa fie asa. Sau, de ce, de cind am inceput sa fac aceasta mica afacere ma simt ca un dusman al societatii.

Ma gindeam ca as merita macar putin respect (daca nu sprijin) pentru ca incerc din rasputeri sa fac un lucru bun si cinstit, ca am creat 3 locuri de munca, ca, in afara de comertul propriu-zis, facem o imensa munca de informare pentru ridicarea nivelului de constiinta in privinta consumului...

Garbo.ro: Mai mult decat o afacere, bio este un crez?

Ileana: Ah, nu este defel o afacere si nu stiu cit timp o sa mai pot accepta asta. Bineinteles ca doar credinta ca fac un lucru bun si valoros ma indeamna sa nu renunt. Promovam produsele verzi si alimentatia sanatoasa in general dar si nisele ei care se ocupa cu terapia prin nutritie.

Garbo.ro: Cum ti-a schimbat viata adoptarea unei vieti bio?

Ileana: Traiesc intr-un oras poluat, de cite ori plec de acasa maninc ne-bio si nu reciclez ca nu am gasit o solutie viabila pentru asta... Deci nu duc o viata bio desi fac destule lucruri care au legatura cu asta. M-am schimbat si ma schimb mereu, treptat si ireversibil. Mi se schimba felul in care gindesc si in care vad lucrurile. Pun mai putin pret pe aparente, constientizez mai bine daca ceea ce fac vine din mimetism social sau din propriile convingeri si nevoi reale.

Interior din magazinul de produse bio al Ilenei Muntean

Garbo.ro: Cum vezi viitorul conceptului “bio” in Bucuresti dar si in tara?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri